АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У приймальне відділення поступив у важкому стані чоловік 38 років, який отруївся сулемою. Який антидот треба негайно ввести хворому?

Прочитайте:
  1. B. 2,2 (чоловіки) та 2,3 (жінки)
  2. IV. Відділення для лікування відкритими джерелами.
  3. А. Профилактика поражений и антидотная терапия при отравлениях оксидом углерода
  4. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  5. Але чоловік теж потребує підтримки.
  6. Антидотная терапия, характеристика современных антидотов. Симптоматическая терапия.
  7. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  8. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  9. В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?
  10. В токсикологічне відділення привезли дитину яка отруїлася грибами, а саме – мухоморами. Який препарат слід використати для надання невідкладної допомоги в першу чергу?

A. * Унітіол

B. Дипіроксим

C. Атропін

D. Налорфін

E. Ізонітрозин

До приймального відділення лікарні надійшла дитина 5 років у якої лікарем встановлені такі симптоми: сильне рухове збудження, марення, хриплий голос, розширені зіниці, які не реагують на світло, суху, гарячу, гіперемовану шкіру, тахікардію, тахіпное. Вказані симптоми виникли після споживання дитиною ягід красавки. Препарат якої фармакологічної групи потрібно призначити для лікування цього отруєння?

A. *Антихолінестеразні засоби

B. N-холінолітики

C. N-холіноміметики

D. М-холіноміметики

E. Реактиватори холінестерази

При комбінованому наркозі у хворого, якому проведено резекцію шлунку, як міорелаксант застосовано тубокурарину хлорид. Який засіб-антагоніст слід ввести хворому для відновлення його самостійного дихання?

A. *Прозерин

B. Дитилін

C. Цитітон

D. Етимізол

E. Бензогексоній

Внаслідок Чорнобильської аварії відбулось забруднення навколишнього середовища радіонуклідами, накопичення їх в організмі людей. З наведених нижче виберіть препарати, які сприяють виведенню їх з організму.

A. * Ентеросорбенти

B. Анальгетики

C. Антикоагулянти

D. Антидепресанти

E. Стимулятори лейкопоезу

Молодій особі в стані важкого алкогольного сп'яніння лікар швидкої допомоги серед інших заходів провів внутрішньом'язеве введення розчину кофеїну. Поясніть на основі якого принципу дії дана маніпуляція є доцільною.

A. *Фізіологічний антагонізм

B. Синергізм

C. Потенціація

D. Конкурентний антагонізм

E. Сумація ефектів

Хворий 60 років протягом 9 років хворіє на цукровий діабет, отримує для корекції гіперглікемії інсулін – семіленте. 10 днів тому почав лікування гіпертонічної хвороби. Через годину після прийому гіпотензивного препарату (бета-адреноблокатору), хворий відчув слабкість, запаморочення, знизився артеріальний тиск і через кілька хвилин хворий знепритомнів. Виберіть необхідний засіб терапії даного патологічного стану.

A. * Глюкоза

B. Інсулін

C. Норадреналін

D. Натрію гідрокарбонат

E. Бемегрид

У хворого сильна судинна недостатність,що викликана передозуванням резерпіну. Яку з запропонованих речовин необхідно ввести для її подолання?

A. *Норадреналін

B. Кофеїн

C. Кордіамін

D. Ефедрин

E. Дофамін

29. У хворого на сифіліс при лікуванні препаратуми вісмуту з`явились сірі плями на слизовій оболонці ротової порожнини та симптоми нефропатії. Який засіб використовують як антидот при отруєнні препаратуми вісмуту?

A. * Унітіол

B. Налорфін

C. Бемегрид

D. Налоксон

E. Метиленовий синій

В лікарню потрапила дитина 6 років з різко вираженими симптомами рухового і мовного збудження, сухістю в роті,утрудненим ковтанням, хриплим голосом. Шкіра суха, гаряча. Зіниці різко розширені, фотофобія, тахікардія. З анамнезу встановлено, що дитина з’їла якісь ягоди темно-фіолетового кольору. Вплив якої з токсичних речовин є причиною отруєння?

A. * Атропін

B. Пірензепін

C. Пілокарпін

D. Платифілін

E. Метацин


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 867 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)