АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У пацієнта лікар діагностував герпетичний стоматит. Що слід призначити в даному випадку для лікування?

Прочитайте:
  1. VІ. ЛІКАРНЯНА ПАЛАТА
  2. Абсорбція лікарської речовини в організмі.
  3. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  4. Благодарочка лікарям
  5. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  6. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  7. Валеріана лікарська
  8. Величина еритемної дози (біодози) ультрафіолетового опромінення пацієнта виміряна у хвилинах. Яким приладом визначалася величина еритемної дози?
  9. Виведення лікарської речовини з організму.
  10. Вивчення загального вигляду лікарських рослин, діючих початків та їх застосування з лікувальною метою.

A. * Ацикловір

B. Тетрациклін

C. Клотрімазол

D. Тималін

E. Сульфацил натрію

В місті епідемія грипу.Який з перерахованих нижче препаратів найбільш раціонально призначити дитині з ціллю профілактики цього захворювання у вигляді крапель в ніс?

A. *Інтерферон

B. Ремантадин

C. Ампіцилін

D. Ацикловір

E. Парацетамол

У хворого після довготривалого застосування призначеного з приводу гострого респіраторного захворювання препарату виникли слідуючі симптоми: головний біль, запаморочення, шум у вухах, нудота, біль в епігастральній області. Який препарат міг викликати подібну клінічну картину?

A. *Ацетилсаліцилова кислота

B. Вітамін С

C. Нафтизин

D. Бромгексин

E. Мідантан

Чоловік під час епідемії грипу звернувся до лікаря з приводу профілактики та раннього лікування грипу. Який препарат необхідно призначити в цьому випадку?

A. *Ітерферон

B. Метисазон

C. Адамантан

D. Ацикловір

E. Бонафтон

У пацієнта після переохолодження у ділянці крил носа та верхньої губи з’явились герпетичні висипання. Для лікування була застосована мазь. Який противірусний засіб містить застосована мазь?

A. *Ацикловір

B. Азидотимідин

C. Дексаметазон

D. Індометацин

E. Інтерферон

АНТИБЛАСТОМНІ ЗАСОБИ.

Для лікування лейкозів застосовується антиметаболіт метотрексат. Антагоністом якого вітаміну він є?

A. *Фолієвої кислоти

B. Ціанокобаламіну

C. Філлохінону

D. Піридоксину

E. Рутину

Хворому, що страждає на гострий лейкоз призначено протипухлинний засіб антиметаболітної дії – антагоніст фолієвої кислоти. Який препарат призначено?

A. * Метотрексат

B. Фторурацил

C. Мієлосан

D. Меркаптопурин

E. Синестрол

Жінка 38 років звернулась до онкологічного центру в зв”язку із злоякісною пухлиною грудної залози. Після оперативного втручання їй провели хіміотерапевтичне лікування. Який із зазначених засобів є більш доцільним при даному захворюванні?

A. *Тестостерон

B. Прогестерон

C. Фосфестрол

D. Мієлосан

E. Сарколізин

В основі протипухлинної дії алкілювальних засобів лежить їх вплив на клітинні ДНК і РНК, які у зв’язку з цим втрачають здібність до редуплікації. Які найбільш ранні ускладнення від застосування цих препаратів можуть виникнути у зв’язку з вказаним механізмом їх протипухлинної дії?

A. *Гематотоксичні

B. Виразковий стоматит

C. Кардіотоксичні

D. Нефротоксичні

E. Нейротоксичні

У жінки 46 років діагностовано рак молочної залози. Який гормональний препарат слід призначити хворій?

A. * Тестостерону пропіонат

B. Синестрол

C. Феноболін

D. Прогестерон

E. Інсулін

Протипухлинний препарат, що відноситься до групи антиметаболітів, використовується для лікування гострого лейкозу у дітей, а також у дорослих для лікування пухлин. Визначте цей препарат.

A. * Метотрексат

B. Сарколізин

C. Колхамін

D. Рубоміцин

E. Преднізолон


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 799 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)