АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРОТИПРОТОЗОЙНІ ЗАСОБИ.

Прочитайте:
  1. Адреноблокуючі засоби.
  2. Адсорбуючі засоби.
  3. Алкілювальні засоби.
  4. Анальгетичні засоби.
  5. Антигіпертензивні засоби.
  6. Антихолінергічні засоби.
  7. Відхаркувальні засоби.
  8. Гіполіпідемічні засоби.
  9. Жовчогінні засоби.
  10. Комбіновані антигіпертензивні засоби.

Пацієнт звернувся до лікаря з приводу того, що йому необхідно виїхати на тривалий час в тропічну країну. Який препарат повинен призначити лікар для особистої профілактики малярії?

A. *Примахін

B. Клотримазол

C. Мебендазол

D. Фуразолідон

E. Фенасол

Для запобігання віддалених результатів чотиридобової малярії пацієнту 42 років призначили примахін. Вже на 3 добу від початку лікування терапевтичними дозами препарату у пацієнта з’явились болі в животі та в ділянці серця, диспепсичні розлади, загальний ціаноз, гемоглобінурія. Що послужило причиною розвитку побічної дії препарату?

A. * Генетична недостатність глюкозо-6-фосфат-дегідрогенази

B. Кумуляція лікарського засобу

C. Зниження активності мікросомальних ферментів печінки

D. Сповільнення екскреції з сечею

E. Потенціювання дії іншими препаратуми

У чоловіка 52 років діагностовано системний амебіаз з ураженням кишківника, печінки, легень. Який препарат слід призначити?

A. * Метронідазол

B. Хініофон

C. Тетрациклін

D. Хінгамін

E. Ентеросептол

Хворий 30 років звернувся до лікаря зі скаргами на діарею і болі в животі протягом 5 днів, підвищення температури тіла до 37,5С з ознобами. На передодні хворий був у лісі, де випив води з відкритого водоймища. Встановлено бактеріологічно підтверджений діагноз: амебна дизентерія. Вкажіть препарат вибору для лікування цього захворювання.

A. * Метронідазол

B. Левамізол

C. Левоміцетин

D. Фталазол

E.

Здорова людина перебуває в небезпечному по захворюванню на малярію районі. Який із зазначених препаратів необхідно призначити з метою особистої хіміопрофілактики малярії?

A. * Хлоридин

B. Сульфален

C. Тетрацеклін

D. Метронідазол

E. Бісептол

Здорова людина перебуває у небезпечному по захворюванню малярією районі. Який із зазначених препаратів необхідно призначити з метою особистої хіміопрофілактики малярії?

A. * Хлоридин

B. Сульфален

C. Тетрациклін

D. Метронідазол

E. Ентеросептол

Жінка 37 років звернулася до гінеколога з приводу запального процесу піхви, який супроводжується свербінням та пінистими виділеннями. Баканаліз встановив наявність трихомонадної інфекції. Який засіб найбіль ефективний у данному випадку?

A. Метронідазол

B. Ністатин

C. Нітроксолін

D. Ампіцилін

E. Еритроміцин

У хворого при дослідженні калу виявлено яйця аскорид. Який засіб слід призначити?

A. *Піперазину адіпінат

B. Ністатин

C. Левоміцетин

D. Тетрациклін

E. Фуразолідон

Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на дисфункцію кишківника. Лікар констатував симптоми дуоденіту, ентериту. При лабораторному дослідженні поставлений діагноз: лямбліоз. Застосування якого препарату показано?

A. *Метронідазол

B. Еритроміцин

C. Мономіцин

D. Хінгамін

E. Тетрациклін


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 673 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)