АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хлоралгідрат – Chloralum hydratum

Прочитайте:
  1. B. хлоралгідрат

Склад і властивості: безбарвні кристали з гострим запахом, гіркуваті на смак, гігроскопічні, препарат леткий на повітрі, добре розчинний у воді, спирті, ефірі, хлороформі. У водних розчинах нестійкий, особливо при нагріванні – розкладається, тому розчин готують перед застосуванням в асептичних умовах.

Зберігання: за списком Б, у щільно закритих склянках.

Форма випуску: порошок.

Дія: місцева подразнююча, тому всередину і через пряму кишку можна вводити тільки на слизах у концентраціях до 10%.

Надходження розчину під шкіру викликає сильне запалення та некроз. Легко всмоктується слизовими оболонками, через 5 – 30 хвилин проявляється наркотична дія без стадії збудження.

GДобре переносять базисний наркоз коні та свині. Велика рогата худоба при повному наркозі гине.

Застосування: для базисного наркозу коням, свиням, собакам; як заспокійливий і снотворний засіб при сильних збудженнях, кольках, запаленні мозку, випаданні матки та прямої кишки;

Дози внутрішньовенно (на 1 кг маси тіла): коням – 0,1 – 0,15 г; свиням – 0,15 – 0,2; вівцям і козам – 0,2 – 0,25; всередину та ректально – 0,1 г на слизах.

Гексенал - Hexenalum (гексобарбітал-натрій, евіпан натрій).

Склад і властивості: гігроскопічний порошок білого кольору,
легкорозчинний у воді, не стійкий у розчинах, тому їх готують перед
застосуванням в асептичних умовах.

Зберігання: за списком Б, у прохолодному місці.

Форма випуску: порошок в ампулах по 0,5 - 1,0 г.

Дія: резорбтивно в малих дозах діє заспокійливо і снотворно, у високих-наркотично. Наркоз настає швидко, але триває І5-20 хвилин.

Застосування: для базисного наркозу коням, свиням, дрібній рогатій худобі, собакам. Можна комбінувати з інгаляційними наркотиками та міорелаксантами. Рідше застосовують як заспокійливий і протисудомний засіб.

Дози внутрішньовенно (на 1 кг маси тіла): коням -25 - 30мг, дрібній рогатій худобі – 30 - 35 мг; свиням 35-50 мг; на 1 голову: собакам -0,4-0,8; кролям-0,1-0,15г.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 412 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)