АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Pars officialis

 

 

Прізвище вагітної: Гуйдаш Наталія Василівна

Дата народження: 1971р. 15 березня

Місце проживання: м. Івано-Франківськ, вул. Молодіжна 34/35

Професія: швея; на даний час не працює

Дата поступлення: 5 січня 2002

Госпітальний діагноз: Вагітність 39-40 тижнів, вікова першороділля, великий

плід

Клінічний діагноз: Піодермія лобка, хронічний цервіцит, солевий діатез

Скарги роділлі: Помірні болі тягучого характеру в поперековій ділянці,

загальну слабкість та підвищену втомлюваність,

задишку при навантаженні, появу незначні набряки в

другій половині дня.

 

 

Anamnesis vitae

 

Росла і розвивалася Гуйдаш Наталя без відставань і випередження у своїй віковій групі. Вірусними захворюваннями протягом першого року не хворіла. Ходити почала в період більше року. Рахітом не хворіла, що підтверджує відсутністю у хворої аномалії з боку деформації кісткової системи. Значних травм протягом життя, які могли б спричинити подальшу екстрагенітальну патологію у вагітної не було. Протягом дитячих років і до вагітності не значно у жінки відмічалась збільшена кількість підшкірної жирової клітковини. Вірусними хворобами (кір, гепатит, тиф, паратиф, гепатит, туберкульозом, краснухою, грибковими (за винятком піодермії лобка) та хворобами що передаються статевим шляхом не хворіла. В дитинстві часто хворіла ГРВІ. Гінекологічних захворювань, травм та операцій в минулому зі слів вагітної не було.

Шкідливих звичок не має. Сімейний анамнез не обтяжений.

 

 

Спеціальний анамнез

Менструальний цикл почався у 18 років. Спочатку тривали по 5 днів через 28 днів.Менструальний цикл встановився через пів року по 3 дні через 30 днів. Регулярні, болючі (особливо в перші 3 дні з надмірним виділенням крові), кров без згустків,темного кольору. Протягом перших днів менструації відмічає погіршення настрою, замкнутість в собі, небажання спілкуватись. Міжменструальних крововиливів немає. Статеве життя почала в 24 роки. Менструальний цикл після початку статевого життя не змінився.

У 1997 році завагітніла. Від небажання мати дітей зроблено переривання вагітності. Ускладнень від мікроаборту не було. Вийшла заміж в 1996 році, тоді ж почала жити регулярним статевим життям. Друга вагітність наступила без застосування медичного втручання. Болей та кров’яних виділень під час статевого акту та після нього не було.

 

 

Перша явка в жіночу консультацію на третьому місяці вагітності. Консультацію відвідувала регулярно.Перша половина вагітності протікала з ускладненням.

Вагітна лікувалася з приводу плацентарної недостатності, яку виявили на 26-му тижні вагітності. Було проведено відповідне лікування.

Протягом другої половини вагітності скаржилась на задишку при фізичному навантаженні та незначну припухлість та болі в нижніх кінцівках.

Нудоту, блювання, головний біль, розлади зору, значні кров’янисті виділення заперечує, як в першій, так і в другій половині вагітності заперечує.

При відвідування терапевта та окуліста порушень не виявлено.

 

 

Артеріальний тиск в динаміці 120/80 мм.рт.ст.,пульс—76 уд/хв.

Остання менструація відбулася 15 квітня 2001 року.

Перші рухи плоду 13.08.01

Отже, очікуваний термін вагітності припадає на:

1) по даних УЗД 18.06.01---9т.---39т.

2) за рухами 13.08.01---41т.

3) О.М. 15.04.01---22.01.02 (39-40)т.

 

Перша половина вагітності.

Загальний аналіз крові(20.09.01)

Hb-122 г/л, Er-3.9 10^9 /л, L-5.5 10^9/л, ШОЄ-16 мм/год

Дослідження на гонорею та ВІЛ-інфекцію від’ємні.

Загальний аналіз сечі(20.09.01)

Питома вага:1015, колір: солом’яно-жовтий, білок та цукор відсутні, Lе-1-2 в п/з, Er-0-1 в п/з, епітелій 3 в п/з.

 

 

Загальний аналіз крові від (23.09.01)

Hb-125 г/л, Er-4.0 10^9/л, L-5.5 10^9/л, ШОЕ-16 мм.рт.ст.

Загальний аналіз сечі від(23.09.01)

Питома вага—1016, колір-солом’яно-жовтий, цукор та білок (-),

L-2 в п/з, Er-0-1в п/з, епітелій 2-3в п/з

Друга половина вагітності

Аналіз сечі (6.01.02)

Питома вага –1010, білок та цукор від’ємні, лейкоцити 3 в полі зору, еритроцити 1-2 в полі зору, епітелій 3 в полі зору

 

Вагінальний мазок

Третя (3) ступінь чистоти

 

Аналіз крові (6.01.02)

Hb—110 г/л, лейкоцити-5.4 10^9/л, ШОЕ-25 мм/год

 

 

З метою зняття психогенного компоненту родового болю з жінкою

була проведена психопрофілактична підготовка:

1-му занятті: вагітній подають короткі відомості про будову жіночих статевих органів, про зміни, які відбуваються в її організмі у зв’язку з вагітністю. Пологи висвітлюють як нормальний фізіол.акт, дають уявлення про три періоди пологів, ознайомлюють з особливостями першого періоду родів. Лікар виробляє у вагітної позитивні емоції відносно благополучного періоду вагітності.

2-му занятті: вагітну навчають спеціальних фізичних прийомів, які сприяють правильному перебігу пологів і зникнення больових відчуттів. Роз’яснюють причини, які можуть посилювати больові реакції під час пологів (страх, неспокійна поведінка, переповнений сечовий міхур.)

3-тє заняття: вагітну знайомлять з перебігом родів в другому та третьому періодах та характером відчуттів роділлі. Навчають правильно дихати і розслаблювати всі м’язи для зменшення сили потуги у момент виведення голівки.

 

4-тє заняття: коротко повторюють усе пройдене на попередніх заняттях, перевіряють як жінки засвоїли зазначені вище прийоми. Вагітній роз’ясняють необхідність виконання всіх вказівок медичного персоналу.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 320 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)