АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розмір Цангемейстра

Прочитайте:
  1. А.Розміри тазу нормальні.
  2. В якому розмірі повинно сплачувати підприємство страхові внески до Фонду, якщо основний вид діяльності за КВЕД – 74.87.0?
  3. Вагітна 24 роки звернулась в жіночу консультацію для взяття на облік. При вимірюванні зовнішніх розмірів таза отримані дані: 26-28-31-20. Який таз у жінки?
  4. ПРОПОРЦІЇ ТІЛА ЛЮДИНИ, РОЗМІРНІ ВІДНОСИНИ ПО
  5. Роділля у II періоді пологів. При піхвовому дослідженні визначено лицьове передлежання плода. Яким розміром прорізується голівка?
  6. Форма рецептурного бланка 1 для виписування тваринам лікарських засобів загального призначення (розмір 105 х 150)
  7. Як проводиться реєстрація юридичних осіб, який розмір страхових внесків і який період звітності?
  8. Які розміри штрафів за несвоєчасну реєстрацію у Фонді та інші порушення законодавства про страхування від нещасного випадку?

Визначають наявність і ступінь нависання голівки над симфізом. Спочатку вимірюємо зовнішню кон’югату,потім верхнє потовщення тазоміра переміщають з симфізу на виступаючу точку передньої поверхні голівки.

При відповідності розмірів голівки і тазу зовнішня кон’югата на 3-4 см довша ніж розмір голівки до крижової кістки. Якщо останній розмір довший, ніж зовнішня кон’югата--- це означає, що є невідповідність між розмірами голівки та розмірами тазу. Одинакова величина цих величин свідчить про нерізку невідповідність. Уданої вагітної зовнішня кон’югата 20 см, а відстань від крижової ямки до випуклої поверхні голівки плоду становить 16,5 см. Дане дослідження підтверджує відповідність між розмірами голівки плоду та тазових розмірів

 

Ступінь розкриття шийки матки.

1) Визначають за величиною стояння контракційного кільця, що являє собою межу між верхнім сегментом (порожнистий м’яз що скорочується) і нижнім сегментом (який розтягується) утворюється після відходження навколоплідних вод.Має вигляд поперечної борозди, яку можна промацати крізь черевну стінку. Вданої вагітної розкриття шийки матки не визначається, оскільки ще не відійшли води.

2)Ступінь розкриття шийки матки доцільніше визначати за допомогою піхвового дослідження, яке проводиться двічі: при поступленні вагітної до пологового будинку і після відходження навколоплідних вод.

Аускультація

Серцебиття плоду прослуховується на 2 см вбік від пупка, ритмічне, частота 136-140 уд/хв

Пульсації черевної аорти, шумів плаценти та шуму пуповини не чути. Маткові шуми мають дмуючий характер. Рухи плоду вислуховуються і вигляді глухих, неритмічних поштовхів.

 

 

План ведення пологів

1) Пологи вести консервативно, слідкувати за серцебиттям плоду та розвитком родової діяльності. Спостерігати за пульсом та АТ.

 

1а) Якщо на протязі 1,5-2 год не розпочнеться регулярна родова діяльнісь,

то розпочати родостимуляцію в/в екзопростаном 1,0 на 400 мл NaСl 0,9%

2) Слідкувати за відходженням вод.

3) Профілактика внутрішньоутробної гіпоксії плоду.

4) Профілактика кровотечі в III-му та ранньому післяродовому періоді.

5) Аналіз крові з пуповини новонародженого, групу крові та резус фактор.

 

Клінічний перебіг пологів.

Й період

Період розкриття характеризується нерегулярними переймами і характеризується змінами в шийці матки (згладжування, розкриття-ці процеси невиражені внаслідок ослаблення родової діяльності та перейм.)

На початку родового процесу регулярні перейми відсутні. Перейми триваліші, і в 14-00 розривається плідний міхур.

24.01.02 T=12-30 год PS=80 уд/хв АТ=110/70 мм.рт.ст. t=36.7   Загальний стан роділлі відносно задовільний, втомлена, вночі не спала через біль внизу живота і попереку. Перейми нерегулярні по 20-25 сек. Положення плоду поздовжнє, передлежить голівкою вниз, притиснута до входу в малий таз. Серцебиття плоду 135-140 уд/хв, ритмічне, ясне. Незначне виділення слизі з статевих шляхів Плідний міхур цілий. Діагноз: Вагітність II, 40-й тиждень.Пологи I, період—I.
24.01.02 T=14-00 хв АТ=120/70 мм.рт.ст. Рs=82 уд/хв. t=36.8 Загальний стан роділлі задовільний. Перейми нерегулярні тривалістю по 20 сек.Серцебиття плоду 140 уд/хв. Об’єктивно регулярна родова діяльність відсутня. Положення плоду поздовжнє. Передлежання голівкою, притиснутою до входу в малий таз. Серцебиття плоду ясне, ритмічне.PV: шийка матки згладжена, відкрилась на 3-4 см. Плідний міхур відсутній. Передлежить голівкою в I площині малого тазу. Мис не досягається. Ендостомозів не виявлено. Ds: вагітність II, роди перші. Передчасне відходження навколоплідних вод. Вікова першороділля. ХПН. Гіперплазія щитовидної залози II ступеня.

 

Й період

Період вигнання плоду з порожнини матки починається з моменту розкриття зовнішнього зіву і закінчується народженням дитини. Після відходження вод перейми зникають на 15-20 хв, потім вони поновлюються. Стінка матки твердішає і сила маткових скорочень збільшується. До перейм приєднуються потуги. Під час потугів лице роділлі червоніє, з’являється синюшність губ, та їх напруження. Голівка поступово проходить через порожнину малого тазу до виходу. Потуги псилюються, перерви між скороченням матки зменшуються і тривають до 2-3 хв. Пізніше з статевої шілини з’являється голівка (під час потуги). Пізніше відбувається врізування голівки. Коли голівка просунулась вперед настільки що вона не ховається після потуги, говорять про прорізування голівки. Спочатку з’являється потилична ділянка, потім тімяні горби, лоб. Народжується голівка дитини, поворот тулуба і його вихід, народження дитини.

24.01.02 T=15-30 хв PS=80 уд/хв АТ=120/70 мм.рт.ст. t=36.7 Загальний стан роділлі задовільний. Після передчасного відходження вод і до 15-30 регулярна родова діяльність відсутня. Головка плода притиснута до входу в малий таз. Серцебиття ясне, ритмічне 136 уд/хв. Води світлі. Згідно з планом розпочато збудження екзопростаном

 

24.01.02. Т=15-35хв PS=80 уд/хв Загальний стан задовільний. Почались перейми тривалістю по 25-30 секунд через 6-8 хв. Положення плода поздовжнє. Передлежання голівкою, малим сегментом в порожнині малого тазу. PV: шийка матки згладжена, відкрита на 5 см. Плідний міхур відсутній, голівка плоду в I-й площині. Стріловидний шов в правому косому. Мис не досягається.DS: вагітність II, у віці 30 років, роди I.
24.01.02 Т=17-00хв PS=82уд/хв АТ=115/70 мм.рт.ст. T=36.8 17-10-хв--------------- 17-20хв---------------- Продовжується в/в введення екзопростану. Після цього введення через 1-2 хв. Потугу тривалістю по 50-55 сек. Голівка в порожнині малого тазу. PV: відкриття шийки матки повне. Голівка в III площині. Стріловидний шов в правому косому. Мале тім’ячко зліва до переду. Продовжується в/в стимуляція. Голівка врізується в статеву щілину протягом 55 сек. Серцебиття плода 136 уд/хв. Голівка плода прорізується. АТ роділлі 120/70 мм.рт.ст. С/б плоду136 уд/хв. Потуги 50-55 сек. У зв’язку з перенапруження промежини проведено епізіотомію на висоті потуги.
24.01.02. t=17-22хв На висоті потуги родилася жива доношена дівчинка без асфіксії по шкалі Апгар 8 балів, м=3500г, довжиною=52 см. Після відсмоктування слизу з верхніх дихальний шляхів, крик дитини голосний, пуповина оброблена двохмоментно. Сеча випущена, чиста. Профілактика гонобленореї за допомогою альбуциду.

 

Ознаки зрілості плоду.

1) Плід народжений від 39-41 тижня вагітності.

2) Ріст в середньому 50 см (48-55см.)

3) Маса плоду 3200-3500г (2600-5000г.)

4) Грудина випукла, пупок знаходиться на середині між лобком та мечевидним відростком.

5) Шкіра рожева з добре вираженою підшкірною жировою клітковиною.

6) Довжина волосся на голові 2 см.Пушкове волосся є лише на плечах та на верхній частині спини.

7) Нігті доходять до кінців пальців. Хрящі вуха, носа---хрупкі.

8) У дівчаток великі статеві губи прикривають малі статеві губи, у хлопчиків- яєчка опущені в калитку.

9) При народженні дитини дзвінкоголосий крик, рухи активні, очі відкриті, добре бере груди.

Робимо висновок: Новонароджена дівчинка зріла.

Окружність голівки: прямий розмір (34 см); великий косий (40 см); малий косий (32см);

середній косий (33 см); великий поперечний (32 см); малий поперечний (8см); вертикальний (32 см)

 

Й період

Послідовий період починається з моменту народження дитини до виділення посліду. Включає такі етапи: 1) Виділення плаценти та оболонок від стінок матки. 2) Вигнання їх з порожнини матки.

24.01.02 17-35 хв PS:75 уд/хв АТ=120/70мм.рт.ст T=36.7   Загальний стан роділлі задовільний. Ознаки відшарування плаценти: 1)Ознака Шредера-зміна форми та висоти стояння дна матки. Матки посередині між пупком та лоном.   2)Подовження зовнішнього відрізка пуповини. Плацента після відшарування опускається в нижній сегмент матки або в піхву. Як наслідок, затискач, який було накладено на пуповину біля статевої щілини, опускається на 10-12 см донизу (ознака Альфреда) 3)Позив на потуги. з'являється позив 4)Ознака Кюстнера-Чукалова полягає в тому,що ребром долоні надавлюють на черевну стінку над лобком. При відшаруванні плаценти відразу після цього матка піднімається догори, а пуповина не буде втягуватись в піхву. Якщо плацента не відшарувалась, пуповина втягується.

 

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 453 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)