АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Metodes inguirendi

Загальний аналіз крові (06.01.02) 2)Аналіз сечі (06.01.02)

Hb---110 г/л питома вага--1010

Er---5.4 10^9/л білок,цукор (_________)

Л---5.4 10^9/л лейкоцити 2-3 в п/з

КП---1 еритроцити 1-2 в п/з

епітелій 2-3 в п/з

 

 

3)Аналіз крові на групову та резус належність В(ІІІ), Rh(+)

 

4)Аналіз сечі по Нечипоренку: Le---750 в/мл

Er---250 в/мл

 

5) Вагінальний мазок (18.01.02):

еритроцити 4-6 в п/з

лейкоцити 2-4 в п/з

гонококи не виявлено

флора поодинокі палички

 

Коагулограма

протромбіновий індекс—95%

толерантність плазми до гепарину---4’50’’

кількість фібриногену---5.33 г/л

фібриноген В(-) Ht---0.38

час рекальцифікації плазми---2’

 

7) Вагінальний мазок:

еритроцити 4-6 в п/з

лейкоцити 2-4 в п/з

гонококи не виявлено

флора поодинокі палички

 

8)Реакція Васермана, та дослідження на гонорею - від’ємні.

 

УЗД

передлежання голівкою, потиличне передлежання, задній вид

БНП 9,5

Довжина стегна 6,9

Живіт 10,8

Серцева система: серцебиття плоду ритмічне, ясне 136-140 уд/хв

Біля пуповини декілька петель пуповини.

Hepar—8.3*7.9

ОШ—34.5

Матка ціанотична, явища хронічного цервіциту (взято мазок на посів). Мис не пальпується. Плідний міхур цілий. Піхва розташовано центрально.

Заключення:

Розміри плоду відповідають 39-40 тижнів вагітності;

Передбачувано вага плоду 3600(+,-)200 грам;

Плацентарна недостатність в компенсованому стані;

УЗД (25.01.02) після родів та зняття швів

Uterus—11.2*6.4*10.9

Порожнина-1.1

 

 

Спеціальне акушерське дослідження

 

При візуальному огляді живіт рівномірно збільшений, округлої форми, обвід живота становить—104 см. Пупок випуклий, наявні стрій gravidorum, незначна гіперпігментація білої лінії живота.Черевна стінка напружена. Видимої перерозтяжки, набряків,розширення підшкірних вен немає.

 

При огляді молочних залоз відмічається рівномірне збільшення, правильне розташування, округлої форми, не болючі. Соски витягнуті. Тріщин сосків немає. При пальпації: м’які, щільні, не болючі.Розвиток залозистих дольок молочних залоз задовільний.

Натискування на молочні залози супроводжується виділенням молозива.

 

Ромб Міхаеліса добре виражений, правильної форми, симетричний.

Розміри 10х9 см. Розміри ромбу

Пельвіометрія проводиться тазоміром

 

Distantia spinarum визначається в лежачому положенні вагітної жінки на спині. Стаємо від вагітної жінки з правого боку, беремо тазомір і прикладаємо його до spina iliaca anterior superior dextra et sinistra. Distantia spinarum---25 см.

 

Distantia cristarum вагітна в лежачому положенні на спині. Стаємо з правого боку від вагітної, беремо в руку тазомір: один гудзик накладаємо на найвіддаленішу точку гребеня клубової кістки зліва, другий гудзик на найвіддаленішу точку гребеня клубової кістки справа. Distantia cristarum—28 см.

 

Distantia trochanterica жінка в лежачому положенні на спині. Стаємо з правої сторони від неї, беремо тазомір:одним кінцем тазоміра кладемо на великий вертлюг стегнової кістки справа, а другий –зліва. Distantia trochanterica---31 см.

 

Conjugata externa вагітна повертається на правий бік. Один гудзик тазоміра кладемо на найбільшу випуклу точку лобкового симфізу, а другий гудзик кладемо на ямку на спині, яка утворена проміжками

між остистими відростками. Conjugata externa---20 см.

 

Бокова кон’югата = 14.5 см.

Один гудзик тазоміра кладуть на spina iliaca anterior superior dextra,

а другий гудзик---spina iliaca posterior superior dextra, якщо жінка лежить на лівому боці.

Обвід тазу = 87 см.

Жінка в лежачому положенні на спині. Сантиметрову стрічку підкладають під крижі з боків її проводять під великим вертлюгом стегнових і гребенями крижових кісток.

 

Розміри ромба Міхаеліса: 10х9 см.

Поперечний розмір вимірюють: один гудзик тазоміра кладуть на задньо-верхню ость клубової кістки зліва, другий---справа на задньо-верхню ость клубової кістки. Поздовжній розмір –один гудзик тазоміра кладуть у заглиблення між остистими відростками (L5-S1) хребців, другий гудзик на верхівку крижів.

 

Розміри виходу з таза:

 

1 ) прямий: 9 см

вагітна в лежачому положенні на спину з розведеними ногами і зігнутими в кульшових і колінних суглобах. Один гудзик тазоміру розташовують на нижньому краї лобкового симфізу, а інший--- на верхівці куприка.

 

2 ) поперечний: 9 см

вагітна жінка в лежачому положенні на спині з розведеними та зігнутими ногами в колінах та кульшових суглобах. Один гудзик тазоміру кладуть на найбільшу віддалену точку внутрішньої поверхні сідничного горба справа, інший кінець---зліва.

 

Висота лонного зрощення: 6 см

Вагітна в лежачому положенні на спині. Стаємо справа від жінки. Вказівним та великим пальцем правої руки захоплюємо верхній та нижній край лобкового симфізу. Відстань між пальцями виміряють сантиметровою лінійкою.

Conjugata diagonolis - мис не досягається. Жінка лежить на спині з розведеними ногами на кріслі Рахманова. Вводимо в піхву вказівний та середній пальці рухаємося крижовою западиною до мису крижів.

 

Косі розміри тазу доводиться виміряти при косозвужених тазах, щоб виявити асиметрію тазу. У даному випадку вони не потрібні.

 

Обвід живота: 104 см.

Вагітна лежить на спині сантиметрову лінійку розміщують на спині через середину поперекової ділянки, спереді через пупок.

 

Висота стояння дна матки: 36 см.

Вагітна лежить на спині: вимірювання проводять як сантиметровою лінійкою, так і тазоміром. Один кінець тазоміра кладуть на лобкове зрощення, а другий на дно матки.

Прямий розмір голівки плоду: 13 см.

Жінка лежить на спині. Пальпаторно знаходять головку плоду. Тазоміром вимірюємо найбільшу величину голівки плоду та від одержаного розміру віднімаємо 2 см.(товщина черевної стінки)

Індекс Соловйова: 16 см.

Окружність зап’ястка вимірюють сантиметровою лінійкою. Індекс Соловйова в нормі.

 

Визначення положення плоду за допомогою прийомів по Леопольду.

Вагітна лежить на спині ноги зігнуті в кульшових та колінних суглобах.

1-й прийом: долоні обох рук розміщуються на дні матки, пальці рук зближуються; обережним натисканням вниз визначають рівень стоянню дна матки. За допомогою цього прийому визначили, що частиною плода розмвщеною в дні матки е тазовий кінець. Висота стояння дна матки на лобком становить 36 см, що відповідає 40 тижням вагітності.

2-й прийом: обидві руки зі дна матки переміщуємо донизу, до рівня пупка і розміщують на бокових поверхнях матки. Пальпують. Ліва рука лежить спокійно на одному місці, пальці правої руки ковзають на лівій боковій поверхні матки і обережно пальпуємо частину плоду. Потім лівою рукою обмацують частину плоду, обернену до правої стінки матки. За допомогою цього прийому визначи- ли, що у нашої вагітної плід розташований в другій (2) позиції, задній вид, положення поздовжнє.

 

3-й прийом: одну руку кладуть трохи вище від лобкового зчленування так, щоб великий палець був на одній стороні, а інші чотири –на іншій нижнього сегменту матки. Повільними обертальними рухами пальці вводять вглиб і обхоплюють передню частину. Короткими легкими поштовхами намагаємось зрушити голівку справа наліво і навпаки(’’балатування’’) голівки. За допомогою цього прийому визначили, що передньою частиною в даному випадку е голівка притиснута до входу в малий таз.

 

4-й прийом: долоні обох рук розміщені на нижньому сегменті матки справа і зліва, кінці пальців доходять до симфізу (стаємо праворуч від вагітної,повертаємось обличчям до її нижніх кінцівок. Витягнутими пальцями обережно проникаємо вглиб в напрямі до порожнини тазу і кінцями пальців визначають передлежну частину, висоту її стояння. За допомогою цього прийому уточняється положення плода.

Отже, підсумуючи дані акушерського дослідження робимо висновок:

Головне передлежання, друга (2) позиція, задній вид передлежання.

Прийом Генкеля-Вастека проводиться після відходження вод і фіксації голівки до входу в таз.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 342 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)