АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Яка топографія затульного нерва,його гілки і ділянки іннервації?

Прочитайте:
  1. B. B. зовнішній поверхні гілки нижньої щелепи
  2. А потім перемістився до правої здухвинної ділянки живота. При пальпації відмічається
  3. Аорта висхідна частина, дуга аорти її гілки, сонні артерії та підключичні артерії її гілки і зони кровопостачання
  4. АОРТА. ГІЛКИ ДУГИ АОРТИ. ЗАГАЛЬНА І ЗОВНІШНЯ СОННІ АРТЕРІЇ.
  5. Блок 7. Топографія (ділянки, борозни, канали, ямки, отвори, трикутники) спини, грудної клітки, живота, шиї, голови, верхньої та нижньої кінцівок.
  6. Будова і топографія тонкого кишечника
  7. Будова серця, його топографія та функціональне значення
  8. Будова, топографія і значення залоз
  9. Будова, топографія і значення печінки
  10. Будова, топографія і значення товстого кишечника

Затульний нерв, n. obturatorius, це значна гілка поперекового сплетення. Він виходить з присередньої сторони великого поперекового м'яза і по бічній стінці малого таза підходить до затульного каналу, через який проникає на стегно. На стегні затульний нерв лежить між привідними м'язами і ділиться на передню та задню гілки, які іннерву- ють ці м'язи, а також m. pectineus, m. gracilis, m. obturatorius externus і капсулу кульшового суглоба. Крім того, його шкірна гілка іннервує шкіру присередньої поверхні стегна над колінним суглобом.

Гілки:

· передня

· шкірна

· задня

· суглобова

· м’язова

Де розміщений стегновий нерв,його ділянка іннервації?

Нерв виходить з-під бічного краю великого поперекового м'яза і через lacuna musculorum проходить на стегно, де лежить у стегновому трикутнику латерально від стегнової артерії.

Іннервує чотириголовий м’яз стегна,кравецький,гребінний м’язи,шкіра передньоїстегнової ділянки,присередньої поверхні гомілки,нижче наколінка,присереднього краю стопи до великого пальця.

Гілки:

· М’язові гілки

· Передні шкірні гілки

· Підшкірний нерв

· Піднаколінкова гілка

· Присередні шкірні гілки гомілки.

276. Ділянки іннервації бічного нерва стегна?

Відповіль: бічний шкірний нерв стегна (n. cutaneus femoris lateralis), що пронизує широку фасцію стегна (fascia lata femoris) в ділянці верхньої передньої клубової ості (spina iliaca anterior superior) та іннервує: - шкіру бічної поверхні стегна.

277. Чим утворене крижове сплетення і де воно розміщене?

Відповідь: Воно розміщено на передній поверхні грушоподібного м’яза і утворене: - передніми гілками V поперекового спинномозкового нерва; - передніми гілками всіх крижових спинномозкових нервів; - куприкового спинномозкового нерва. Передня гілка V поперекового нерва та частина передньої гілки IV поперекового нерва формують попереково–крижовий стовбур (truncus lumbosacralis), який по передній поверхні грушоподібного м’яза (m. piriformis) приєднується до передніх гілок I, II, III та IV крижових спинномозкових нервів крижового сплетення.

 

278.Які групи нервів відходять від крижового сплетення?

Відповідь: Від крижового сплетення відходять відхідниково-куприковий нерв (n.anococcygeus) та м’язові гілки (rr.musculares). Від крижового сплетення відходять короткі та довгі гілки.

 

279. Які нерви належать до коротких гілок крижового сплетення?

Відповідь: До коротки гілок належать: верхній сідничний нерв, нижній сідничний нерв, нижній сідничний нерв, м’язові гілки.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 395 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)