АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАСОБИ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ЗСІДАННЯ КРОВІ

Прочитайте:
  1. A. Зменшення онкотичного тиску плазми крові
  2. D. Зниження гідростатичного тиску крові
  3. D. Порушенням співвідношення білкових фракцій крові
  4. А. Достроково в залежності від титру Ат у крові вагітної.
  5. А. Наявності у матері Ат до еритроцитів групи крові плода.
  6. Активна реакція крові
  7. Аналіз та оцінка результатів лабораторного дослідження крові, спинномозкової рідини, сечі, калу, мієлограми, медико-генетичних проб, ІФА-діагностики.
  8. Багато психотропних препаратів (мескалін, ЛСД) імітують природні медіатори. На який процес синаптичної передачі вони впливають?
  9. Білковий склад плазми крові.
  10. БІОХІМІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ КРОВІ

1. Після видалення премоляра верхньої щелепи у хворого відмічається кровотеча з альвеолярної лунки. Який з запропонованих засобів доцільно застосувати для зупинки кровотечі?

A. *Тромбін місцево

B. Амінокапронова кислота

C. Неодикумарин

D. Гепарин

E. Вікасол

2. У хворого 70 років з цирозом печінки внаслідок незначної травми руки кровотеча. Аналіз крові показав збільшення фібринолітичної активності Вкажіть, який препарат найбільш показаний в даній ситуації.

A. *Кислота амінокапронова;

B. Рутин

C. Губка гемостатична;

D. Кальцію хлорид;

E. Вікасол.

3. У жінки під час пологів, ускладнених передчасним відшаруванням плаценти, розпочалася масивна маткова фібринолітична кровотеча. Який препарат необхідно їй призначити для інгібування фібрінолізу?

A. *Кислоту амінокапронову

B. Вікасол

C. Фібриноген

D. Кальцію хлорид

E. Губка гемостатична

4. Хворий на гострий інфаркт міокарда в складі комплексної терапії отримував гепарин. Через деякий час з'явилась гематурія. Який препарат (антидот) купіює це ускладення?

A. *Протаміну сульфат

B. Неодікумарин

C. Амінокапронова кислота

D. Фібриноген

E. Вікасол

5. У жінки 43 років, яка перед тим була прооперована з приводу фіброміоми матки, почалася кровотеча. Лікар призначив внутрішньовенно 5% розчин амінокапронової кислоти (100 мл), що викликало гемостаз, покращення стану хворої. Який механізм дії цього препарату?

A. *Блокада синтезу фібрінолізину.

B. Посилення синтезу тромбопластину.

C. Активація синтезу тромбіну.

D. Прискорення утворення тромбіну.

E. Блокада утворення антитромбіну.

6. У хворої, яка приймає неодикумарин у зв`язку із тромбофлебітом, виникла кровоточивість. Який препарат є антагоністом неодикумарину?

A. * Вікасол

B. Протаміну сульфат

C. Ацетилсаліцилова кислота

D. Дипіридамол

E. Пентоксифілін

7. При гострому тромбозі показана антикоагулянтна терапія. Відмітьте антикоагулянт прямої дії, який використовується при загрозі тромбозу.

A. *Гепарин

B. Фенілін

C. Натрію цитрат

D. Дипірідамол

E. Пентоксифілін

8. У хворої гінекологічного відділення виникли симптоми внутрішньої кровотечі. Який засіб слід призначити з метою пригнічення фібринолізу та зупинки кровотечі?

A. *Амінокапронову кислоту

B. Фібриноген

C. Вікасол

D. Дицинон

E. Хлористий кальцій

9. При передопераційному обстеженні хворого виявлено дефіцит протромбіну в крові. Який засіб необхідно призначити попередньо для зменшення кровотечі при операції?

A. *Вікасол

B. Тромбін

C. Кислоту амінокапронову

D. Фенілін

E. Контрикал

10. Під час видалення зуба у хворого відкрилась кровотеча. Лікар-стоматолог наклав тампон з лікарським засобом і кровотеча зменшилась. Який препарат використав лікар?

A. * Перекис водню

B. Ізадрин

C. Сальбутамол

D. Октадин

E. Празозин

11. У хворої 45 років, котра протягом двох тижнів приймає неодикумарін з приводу тромбофлебіту, при черговому обстеженні в крові виявлено зниження протромбіну, в сечі спостерігається мікро гематурія. Який лікарській засіб необхідно застосувати в якості антагоністу неодикумаріну?

A. *Вікасол

B. Протаміну сульфат

C. Амбен

D. Натрію цитрат

E. Тромбін

12. Хворому з тромбоемболією вен нижніх кінцівок призначено медикаментозне лікування. Через 2 доби на шкірі з’явились геморагії. Який препарат із нижчезгаданих викликає подібне ускладнення?

A. *Гепарін

B. Курантіл

C. Ацетилсаліцилова кислота

D. Неодікумарін

E. Фенілін

13. У хворого після екстракції зуба виникла кровотеча. Який із запропонованих засобів адекватний в цьому випадку?

A. *Адреналін місцево

B. Тромбін ін'єкційно

C. Фібриноген ін'єкційно

D. Вікасол орально

E. Неодикумарин орально

14. В пробирке содержится свеженабранная кровь. Какое из названных веществ способно предотвратить свертывание крови в этих условиях?

A. *Гепарин

B. Викасол

C. Неодикумарин

D. Фенилин

E. Ацетилсалициловая кислота

15. Хворому 50 років, з іщемічною хворобою серця лікар призначив лікарський засіб, який має антиагрегантну дію. Хворий почав приймати засіб у дозах більших, ніж йому були призначені. У нього розвилися нудота, блювання, біль натщесерце у животі. Який засіб було призначено хворому?

A. *Ацетилсаліцилова кислота

B. Пармідин

C. Тиклід

D. Діпірідамол

E. Пентоксифілін

16. При остром тромбозе показана антикоагулянтная терапия. Отметьте антикоагулянт прямого действия, применяемый при угрозе тромбоза.

A *Гепарин

B Фенилин

C Натрия цитрат

D Дипиридамол

E Пентоксифиллин

17. Хворому перед операціею на щелепно-лицевій ділянці ввели препарат, що є природним протизгортуючим фактором, впливає безпосередньо на фактори згортання крові,при внутрішньовен-ному введенні дає швідкий ефект. В стоматологічній практиці використовуеться для профілактики тромбоемболічних ускладнень при обширних операціях на щелепно-лицевій ділянці. Визначте препарат.

A. *Гепарин

B. Неодикумарин

C. Контрикал

D. Фенілін

E. Кислота амінокапронова

18. У хворого діагностували інфаркт міокарду з тромбозом лівої коронарної артерії. Яка з означених фармакологічних груп препаратів використовується для відновлення кровотоку?

A. *Активатори фібрінолізу

B. Наркотичні анальгетики

C. β-адреноблокатори

D. Інгібітори АПФ

E. Глюкокортикоїди

19. Хворий на стенокардію приймає ацетилсаліцилову кислоту в дозі 100 мг на добу. З якою метою застосовується ацетилсаліцилова кислота у даного хворого?

A. *Для пригнічення агрегації тромбоцитів

B. Для пригнічення зсідання крові

C. Для розширення коронарних судин

D. Для зниження рівня протромбіну

E. Для зниження вмісту холестерину

20. У відділення реанімації надійшов хворий з інфарктом міокарда. Який препарат необхідно ввести хворому для профілактики тромбоутворення?

A. * Гепарин

B. Хінгамін

C. Тироксин

D. Бісептол-480

E. Димедрол

21. У хворого часті напади стенокардії. Два роки тому він переніс інфаркт міокарду. Вкажіть групу лікарських засобів, препарати якої доцільно призначити для профілактики розвитку повторного інфаркту міокарду

A *Антиагреганти

B Антикоагулянти непрямої дії

C Фібринолітики

D Коагулянти

E Агнтагоністи гепарину

22. Після екстракції зубу у хворого виникла кровотеча. Який препарат з групи антисептиків доцільно застосувати у цьому випадку?

A *Розчин пероксиду водню

B Розчин оксамитового зеленого

C Розчин адреналіну гідро хлориду

D Розчин етилового спирту

E Йодинол

23. Хворому на тромбофлебіт було призначено антикоагулянт непрямої дії синкумар. Вкажіть, через який проміжок часу слід чекати розвитку максимального антикоагулянтного ефекту.

A * 24-72 години

B 12-24 години

C 6-12 годин

D 3-6 годин

E 5-10 хвилин

24. Хвора скаржиться на біль у голені, яка підсилюється при ходьбі. Об’єктивно відмічається набряк та почервоніння по ходу вени, тому лікар призначив антикоагулянт прямої дії для місцевого вживання. Який препарат можна використати з цією метою?

A *Мазь гепаринова

B Мазь саліцилова

C Мазь троксевазинова

D Мазь бутадіонова

E Тромбін

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 531 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.009 сек.)