АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Антиангінальні засоби

Прочитайте:
  1. Адренергічні засоби
  2. Адреноблокуючі засоби.
  3. Адреноміметичні засоби непрямої дії.
  4. Адреноміметичні засоби прямої дії.
  5. Адсорбуючі засоби.
  6. Алкілювальні засоби.
  7. АНАЛЬГЕЗУЮЧІ ЗАСОБИ
  8. Анальгетичні засоби
  9. АНАЛЬГЕТИЧНІ ЗАСОБИ
  10. Анальгетичні засоби.

1. У хворого на прийомі у стоматолога виник гостий приступ стенокардії. Який препарат треба використати для усунення нападу?

A. *Нітрогліцерін

B. Сустак

C. Тринітролонг

D. Нітросорбід

E. Нітронг

2. Чоловік віком 50 років звернувся до лікаря зі скаргами на біль за грудиною, яка виникає у нього на вулиці, по дорозі на роботу, при фізичному напруженні. Хворіє протягом року. Спочатку біль зникав після прийому валідолу, але в останні дні його прийом неефективний. Який препарат слід призначити хворому?

A. * Нітрогліцерин

B. Калію хлорид

C. Октадин

D. Клофелін

E. Сальбутамол

3. Хворий на ішемічну хворобу серця не повідомив лікаря, що у нього бувають напади бронхоспазму. Лікар призначив препарат, після прийому якого напади стенокардії стали рідшими, але почастішали напади бронхоспазму. Укажіть, котрий препарат був призначений?

A. *Анаприлін

B. Атенолол

C. Верапаміл

D. Дилтіазем

E. Нітротросорбід

4. У хворого інколи виникають болі в серці, не пов'язані з фізичним навантаженням. Назвіть подразнювальну речовину, яка при місцевому застосуванні звужує судини слизових, а рефлекторно розширює коронарні судини?

A. *Ментол

B. Камфора

C. Гірчичники

D. Масло терпентинове

E. Нашатирний спирт

5. У хворого з приступом бронхіальної астми супровідним захворюванням є стенокардія. Який бронхолітичний засіб потрібно призначати у такому випадку?

A. *Сальбутамол

B. Адреналіну гідрохлорид

C. Ізадрин

D. Еуфілін

E. Атропіну сульфат

6. Хворий з хронічною коронарною недостатністю повинен відвідати стоматолога. Який з перерахованих засобів може бути використаний завчасно для попередження нападу стенокардії?

A *Сустак

B Нітроглицерин

C Валідол

D Кордіамін

E Кофеїн

7. У чоловіка 48 років виник приступ стенокардії. Лікар призначив йому таблетку нітрогліцерину, вказавши на необхідність покласти ії під язик. Чому лікар вибрав сублінгвальний метод введення препарату?

A. *Сублінгвальна дія розвивається скоріше.

B. Руйнується шлунковим соком.

C. Погано всмоктується із кишок.

D. Активується слиною ротової порожнини.

E. Виключно шкідливий вплив на печінку.

8. Який наркотичний аналгетик слід використати в комплексній терапії при ішемічній кардіалгії, враховуючи інтенсивність і виражену нетривалість болю?

A. *Фентаніл

B. Морфін

C. Промедол

D. Омнопон

E. Пірітрамід

9. У поліклініку звернувся хворий зі скаргами на болі за грудиною, задишку, серцебиття. Після обстеження лікар діагностував у хворого ІБС і призначив верапаміл. Який механізм дії даного препарату?

A. * Блокує кальцієві канали

B. Блокує альфа-адренорецептори

C. Блокує бета-адренорецептори

D. Блокує калієві канали

E. Блокує натрієві канали

10. У хворого гострий інфаркт міокарда супроводжується стійкими болями за грудиною. Неефективність попередньовведених препаратів дала основу лікарю провести нейролептанальгезію. Який нейролептик використовують для цього виду знеболення?

A. *Дроперідол

B. Метаперазин

C. Етаперазин

D. Галоперідол

E. Аміназин

11. Хворому 40 років страждаючому ішемічною хворобою серця та гіпертонічною хворобою призначили адреноблокатор який зменшує робочу нагрузку міокарду, понижує АТ за рахунок брадикардії та зменшення хвилинного об’єму. Який це препарат?

A * Анаприлін

B Атенолол

C Окспренолол

D Фентоламін

E Празозин

12. У хворого після видалення зуба з’явився стійкий біль за грудиною. Після вживання під язик антиангінального засобу, біль за грудиною зник, але хворий поскаржився на головний біль і головокружіння. Який препарат використав хворий?

A. * Нітрогліцерин

B. Анаприлін

C. Метопролол

D. Валідол

E. Верапаміл

13. Хворому для лікування ішемічної хвороби серця призначено анаприлін. Яке із супутніх захворювань може бути протипоказанням для нього?

A. *Бронхіальна астма

B. Глаукома

C. Тахіаритмія

D. Гіпертоническая болезнь

E. Хронічний закреп

14. У хворого стенокардією після прийому антиангінального препарату виник бронхоспазм. Який препарат міг його спричинити?

A. *Анаприлін

B. Нітрогліцерин

C. Сустак

D. Ніфедипін

E. Дипиридамол

15. Перед прийомом у стоматолога у пацієнта 65 років раптово виникли болі за грудиною. Який з перерахованих засобів буде найефективнішим у даному випадку?

A. *Нітрогліцерин

B. Валідол

C. Сустак

D. Кордіамін

E. Аналгін

16. В кардіологічне відділення поступив хворий з ішемічною хворобою серця. Для профілактики нападів стенокардії призначено лікарський засіб. Назвіть препарат.

A * Метопролол

B Атропіну сульфат

C Морфін

D Окситоцин

E Фуросемід

17. Сімейний лікар діагностував ішемічну хворобу серця і призначив хворому нітрат тривалої дії, який повністю абсорбується в травному каналі, застосовується для профілактики нападів стенокардії. Визначте цей препарат.

A *Ізосорбіду мононітрат

B Метопролол

C Валідол

D Ніфедипін

E Амлодипін

18. Хвора на ішемічну хворобу серця отримувала антиангінальний препарат, який має слідуючі властивості: розширює вінцеві артерії, периферичні судини – артеріальні і

венозні, зменшує потребу міокарду в кисні, покращує ендокардиальний кровообіг.

Вкажіть цей засіб.

A * Нітрогліцерин

B Валідол

C Папаверин

D Дібазол

E Еуфілін

19. Хвора 50 років госпіталізована в клініку з нападом стенокардії у поєднанні з бронхіальною астмою. Після надання допомоги було призначено комплексне лікування, що призвело до виникнення бронхоспазму. Який препарат не слід давати в даному випадку?

A *Анаприлін.

B Еуфілін.

C Карбокромен.

D Платифілін.

E Ізадрин.

20. У хворого діагностували інфаркт міокарду з тромбозом лівої коронарної артерії. Яка з означених фармакологічних груп препаратів використовується для відновлення кровотоку?

A *Активатори фібрінолізу

B Наркотичні анальгетики

C Бета – адреноблокатори

D Інгібітори АПФ

E Глюкокортикоїди

21. Після видалення зуба у хворого з'явився гострий біль за грудиною, був поставлений діагноз: напад стенокардії. Який з засобів швидкої допомоги вибере лікар.

A * Нітрогліцерин

B Строфантин

C Сальбутамол

D Магнію сульфат

E Діазепам

22. Хворому 50 років, з іщемічною хворобою серця лікар призначив лікарський засіб, який має антиагрегантну дію. Хворий почав приймати засіб у дозах більших, ніж йому були призначені. У нього розвилися нудота, блювання, біль натщесерце у животі. Який засіб було призначено хворому?

A *Ацетилсаліцилова кислота

B Пармідин

C Тиклід

D Діпірідамол

E Пентоксифілін

23. Назвіть групу препаратів, що зменшують потребу міокарду в кисні, зменшують силу серцевих скорочень та гальмують ліполіз:

A *Бета-адреноблокатори

B Альфа-адреноблокатори

C Симпатолітики

D Селективні бета-адреноміметики

E Альфа-адреноміметики

24. Після прийому нітрогліцерину максимальна концентрація його в крові досягається через:

A *4–5 хвилин

B 1 хвилину

C 15 хвилин

D 30 хвилин

E 1 годину

25. На прийомі у стоматолога хворий відчув біль за грудиною, для лікування якої прийняв таблетку нітрогліцерину під язик. Який механізм дії цього препарату?

A Накопичує цГМФ

B Блокує цОГ

C Блокує аденозиндезаміназу

D Блокує АПФ

E Блокує аденозинові рецептори

26. Хворий на ішемічну хворобу серця приймав протягом дня багатократно препарат, який викликав отруєння. При обстеженні хворого виявлено ціаноз шкіри та слизових оболонок, різке зниження артеріального тиску, тахікардію, пригнічення дихання. У крові підвищений вміст метгемоглобіну. Препарат якої групи приймав хворий?

A * Органічні нітрати

B альфа-адреноблокатори

C Блокатори кальцієвих каналів

D Препарати аденозинового ряду

E Препарати аденозинового ряду

27. У хворого часті напади стенокардії. Два роки тому він переніс інфаркт міокарду. Вкажіть групу лікарських засобів, препарати якої доцільно призначити для профілактики розвитку повторного інфаркту міокарду

A *Антиагреганти

B Антикоагулянти непрямої дії

C Фібринолітики

D Коагулянти

E Агнтагоністи гепарину

28. Під час проведення стоматологічної лікувальної процедури у пацієнта виник напад стенокардії. Препарати якої групи необхідно призначити для надання швидкої допомоги?

A * Антиангінальні засоби.

B Кардітоніки.

C Стимулятори дихання.

D Протиаритмічні засоби.

E Антигіпертензивні засоби.

29. У хворого діагностували гострий інфаркт міокарду, який супроводжується стійкими болями за грудиною. Лікар вирішив провести нейролептаналгезію. Комбінацію яких препаратів у даному випадку буде найраціональнішою?

A * Фентаніл+дроперидол

B Анальгін+димедрол

C Кодеїну фосфат+супрастін

D Дигоксин+кальцію хлорид

E Пірацетам+магнію сульфат

30. Під час приступу стенокардії хворий прийняв таблетку валідолу під язик. Який з перелічених механізмів антиангінальної дії має валідол?

A Подразнення холодових рецепторів слизової оболонки порожнини рота, що викликає

рефлекторну коронародилятацію

B Пряма стимуляція судинорухового центру

C Блокування фосфодіестерази

D Зниження потреби міокарда до кисню

E Зниження системного артеріального тиску та загального периферичного опіру судин

31. У хворого під час проведення видалення зуба виник серцевий напад, що супроводжувався болем за грудиною. Який препарат доцільно призначити?

A * Нітрогліцерин

B Бензогексоній

C Алоксим

D Анестезин

E Лантозил

32. Хворому 50 років, з іщемічною хворобою серця лікар призначив лікарський засіб, який має антиагрегантну дію. Хворий почав приймати засіб у дозах більших, ніж було призначено, внаслідок чого виникли нудота, блювання, біль натщесерце у животі. Який засіб було призначено хворому?

A *Ацетилсаліцилова кислота

B Пармідин

C Тиклід

D Діпіридамол

E Пентоксифілін

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 960 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.012 сек.)