АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Протипротозойні та протиглисні

Прочитайте:
  1. Протипротозойні
  2. Протипротозойні засоби.
  3. ПРОТИПРОТОЗОЙНІ ЗАСОБИ.

1. Жінка 37 років звернулася до гінеколога з приводу запального процесу піхви, який супроводжується свербінням та пінистими виділеннями. Баканаліз встановив наявність трихомонадної інфекції. Який засіб найбіль ефективний у данному випадку?

A. *Метронідазол.

B. Ністатин.

C. Нітроксолін

D. Ампіцилін.

E. Еритроміцин

2. Перед відрядженням за кордон лікарю з метою особистої профілактики малярії призначено засіб з гістошизонтоциною дією. Який препарат одержав спеціаліст?

A. *Хлоридин

B. Бісептол

C. Доксициклін

D. Мефлохін

E. Хінін

3. Хворий при проходженні курсу лікування метронідазолом вжив невелику кількість алкоголю, внаслідок чого розвинулось тяжке отруєння. Поясніть причину отруєння:

A. * Накопичення ацетальдегіду

B. Алергічна реакція

C. Невралгічні розлади

D. Серцево-судинна недостатність

E. Порушення функції нирок

4. При гінгівіті, що викликаний анаеробною інфекцією, до складу пасти ввели похідне нітроімідазолу, що має протитрихомонадну, протилямбліозну, протиамебну дію. Визначте препарат.

A * Метронідазол

B Фурацилін

C Фуразолідон

D Нітроксолін

E Кислота налідиксова

5. Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на дисфункцію кишечника. Лікар константував симптоми дуоденіту, ентеріту. При лабораторному обстеженні виставлений діагноз: лямбліоз. Який препарат показаний в цьому випадку?

A. *Метронідазол

B. Еритроміцин

C. Мономіцин

D. Хінгамін

E. Тетрациклін

6. У хворого виявлена змішана глисна інвазія: аскарідоз кишківника та трематодоз печінки. Який з протигельмінтних препаратів доцільно призначити?

A. * Мебендазол

B. Левамізол

C. Пірантел

D. Хлоксил

E. Піперазину адипінат

7. Препарат чинить згубний вплив на еритроцитарні форми малярійних плазмодіїв, дизентерійну амебу. Застосовується для лікування і профілактики малярії, лікування амебіазу і колагенозів. Визначте цей препарат.

A. * Хінгамін

B. Еметину гідрохлорид

C. Тетрациклін

D. Еритроміцин

E. Хінін

8. Хворому на аскаридоз призначили лікарський засіб, який має також вплив на імунну систему і використовується як імуномодулятор. Вкажіть цей препарат.

A. *Левамізол

B. Пірантел

C. Піперазину адипінат

D. Фенасол

E. Нафтфмон

9. У чоловіка 52 років діагностовано системний амебіаз з ураженням кишечника, печінки, легень. Який препарат слід застосувати?

A * Метронідазол

B Хініофон

C Тетрациклін

D Хінгамін

E Ентеросептол

10. Здорова людина перебуває у небезпечному по захворюванню малярієй районі. Який із зазначених препаратів необхідно призначити з метою особистої хіміопрофілактики малярії?

A. * Хлоридин

B. Сульфален

C. Тетрациклін

D. Метронідазол

E. Ентеросептол

11. Хворому проведено апендектомію. Для хіміопрофілактики анаеробних ускладнень в післяопераційний період першочергово доцільно призначити:

A. *Метронідазол

B. Цефатоксим

C. Тетрациклін

D. Ампіокс

E. Бісептол

12. Хворий 30 років звернувся до лікаря зі скаргами на пронос і болі в животі протягом 5 днів, підвищення температури тіла до 37,50С з ознобами. На передодні хворий був у лісі, де випив води з відкритого водоймища. Встановлено бактеріологічно підтверджений діагноз: амебна дизентерія. Вкажіть препарат вибору для лікування цього захворювання.

A. * Метронідазол

B. Левамізол

C. Левоміцетин

D. Фталазол

E. Бензилпеніцилін

13. У дитини 5 років відзначається змішана інвазія аскаридами та гостриками. Який протиглисний препарат слід призначити для однократного прийому?

A. * Мебендазол

B. Сім’я гарбуза

C. Аміноакрихін

D. Фенасал

E. Піперазину адипінат

14. Хворому з аскарідозом було призначено одноразовий прийом протигельмінтного засобу, який відомий також і як імуномодулюючий засіб. Вкажіть цей препарат.

A. *Левамізол

B. Мебендазол

C. Пірантел

D. Нафтамон

E. Піперазин

15. Хлопчик 5 років непокоїть анальний свербіж. Виявлені черв’яки класу нематод (гострики). Оберіть лікарський засіб для дегельмінтизації дитини.

A. * Мебендазол

B. Фенасал

C. Аміноакрихін

D. Сім’я гарбуза

E. Празіквантель

16. До стоматолога звернувся хворий зі скаргами на свербіж в порожнині рота, підвищену температуру тіла. Був поставлений діагнох трихомонадний гінгівостоматит. Який з перерахованих засобів слід обрати?

A *Метронідазол

B Ампіцилін

C Доксицикліну гідрохлорид

D Гентаміцину сульфат

E Ністатин

17. Пацієнт звернувся до лікаря з приводу того, що йому необхідно виїхати на тривалий час в тропічну країну. Який препарат повинен призначити лікар для особистої профілактики малярії?

A. *Примахін

B. Клотримазол

C. Мебендазол

D. Фуразолідон

E. Фенасал

18. Для лікування системної склеродермії призначено імунодепресант, відомий ще як протималярійний засіб. Який препарат призначено хворому?

A. * Хингамін

B. Преднізолон

C. Дексаметазон

D. Азатіоприн

E. Циклосерин

19. Який препарат, що має протиглистну дію, застосовують для стимуляції імунної системи організму при хронічному генералізованому парадонтиті?

A * Левамізол

B Піперидину адипінат

C Насіння гарбуза

D Пірантел

E Хлоксил

20. Для лікування флегмони шиї, викликаної анаеробною інфекцією, у комплексну терапію включений протимікробний препарат з групи імідазолу. Вкажіть даний хіміотерапевтичний засоб.

A *Метронідазол

B Ампіцилін

C Тетрациклін

D Кліндаміцин

E Норфлоксацин

21. Лікарю-стоматологу після року роботи в країні центральної Африки було встановлено діагноз малярія і призначено протипротозойний препарат з імуносупресивною дією. Назвіть препарат:

A *Хінгамін

B Примахін

C Хлоридин

D Метронідазол

E Декаріс

22. Лікар-стоматолог для лікування гінгівіту призначив пацієнту препарат з протипротозойною та антибактеріальною діями, який може викликати відразу до алкоголю. Вкажіть препарат, який призначив лікар?

A * Метронідазол

B Тетрациклін

C Лєвоміцетин

D Лінкоміцину гідрохлорид

E Цефтриаксон

23. У жінки 53 років при лікуванні періодонтального абсцесу, викликаного анаеробною флорою, для промивання зубоясенних кишень застосований засіб, дія якого пов’язана з відновленням нітрогрупи під впливом нітроредуктаз. Який препарат призначено?

A *Метронідазол

B Бензилпеніцилін

C Азитроміцин

D Ко-тримоксазол

E Тетрациклін

24. До стоматолога звернувся хворий з ознаками стоматиту. Був встановлений діагноз: парадонтит. Який протипротозойний засіб слід обрати для лікування?

A *Метронідазол

B Левамізол

C Грізеофульвін

D Мікосептин

E Фуразалідон

25. Чоловікові 36 років за 2 тижні перед відрядженням до ендемічного по малярії району рекомендований прийом засобу, який порушує редуплікацію макромолекули ДНК плазмодіїв. Вкажіть цей препарат.

A *Хлорохін (хінгамін)

B Хлоридин

C Сульфален

D Сульфапіридазин

E Тетрациклін

26. Хворий 30-ти років звернувся до лікаря зі скаргами на пронос і болі в животі протягом 5 днів, підвищення температури тіла до 37,50С з ознобами. На передодні хворий був у лісі, де випив води з відкритого водоймища. Встановлено бактеріологічно підтверджений діагноз: амебна дизентерія. Вкажіть препарат вибору для лікування цього захворювання:

A *метронідазол

B Фуразолідон

C Левоміцетин

D Фталазол

E Еметина гідрохлорид

27. У жінці 23-х років після повторного викидня діагностували токсоплазмоз. Який з перерахованих препаратів слід застосувати для лікування токсоплазмозу?

A Ко-тримоксазол

B Ітраконазол

C Мебендазол

D Азидотимідин

E Ацикловір

28. Хворий скаржиться на нудоту, втрату апетиту, болі у животі. Після проведеного лабораторного дослідження фекалій на наявність яєць глистів був діагностований аскаридоз. Для лікування було призначено одноразовий прийом протигельмінтного засобу, який має імуномодулюючі властивості. Вкажіть цей препарат.

A * Левамізол

B Піперазин

C Мебендазол

D Пірантел

E Нафтамон


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 758 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.011 сек.)