АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оброблення шкіри при попрілостях, екземі

Прочитайте:
  1. АФО шкіри, підшкірно-жирового шару, особливості терморегуляції.
  2. Будова шкіри.
  3. Гігієна шкіри
  4. ДОСЛІДЖЕННЯ ШКІРИ
  5. Зміни кольору шкіри
  6. Місцеві гнійні захворювання шкіри, підшкірної жирової клітковини, судин, кісток і суглобів
  7. Належить до гнійних запалень шкіри новонароджених дітей?
  8. Оброблення залишку пуповини
  9. Оброблення пупкової ранки
  10. Оброблення слизової оболонки ротової порожнини при стоматитах

Проблема. Стан шкіри — гіперемія, мокнуття, висипка, свербіж, загроза інфікування.

Показання. Підвищена схильність до рецидивних ката­ральних процесів шкіри.

Протипоказання. Без призначення лікаря не використову­вати гормональні препарати.

Виконавець. Патронажна медсестра. Палатна медсестра стаціонару.

Місце проведення. Дитячий стаціонар, в домашніх умовах.

Оснащення робочого місця. Сповивальний столик, пелюш­ки, стерильний столик, на якому підготовлено: стерильні ватні кульки (20—25 шт.), пінцети (3—4 шт.), марлеві серветки, в склянках відвари дубильних трав (кори дуба, кропиви, мате­ринки), антисептичні розчини (1 % розчин резорцину, рідина Кастеллані), мазь з лікарськими травами, мазь із березового дьогтю, іхтіоло-цинко-нафталанова мазь (по 1 тюбик) паста JIaccapa.

I. Попередній етап.

Підготовка медсестри. Гігієнічна обробка рук.

Підготовка препаратів, предметів догляду. Підготувати трав’яні або антисептичні розчини для примочок, мазі з проти­запальним, антибактеріальним, седативним ефектом.

Підготовка дитини. Дитину підмити і покласти на чисті пелюшки на сповивальний столик.

II. Основний етап.

1. На уражені ділянки шкіри при загостренні алергічного діатезу (мокнуття, свербіж, попрілості, загроза інфікування) накласти примочки з відвару дубильних трав: кори дуба, кро­пиви, материнки.

2. Примочки накладати декілька разів, кожні 15—20 хв їх змінювати, до зменшення гіперемії.

3. Після цього уражені ділянки просушити і обробити 1 % розчином резорцину, фукорцину, (рідиною Кастеллані), інди­ферентними сумішами з тальком, цинком.

4. У разі зменшення запального процесу слід переходити на мазі з лікарських трав. Мазі містять седативні, пом’якшуваль­ні, протизапальні, антибактеріальні, вітамінні компоненти.

5. Мазі накладати на уражені ділянки шкіри ватним тампо­ном. На обличчя дитини можна накладати маску з марлі, яка просякається маззю. Маска має отвори для очей, носа, рота.

6. Склад зборів лікарських трав, які входять до складу мазі, слід підбирати залежно від характеру шкірних проявів. Мокнуття, свербіж зменшує збір із коренів оману, солодки, листків і квіток кропиви, листків м’яти. У разі сухості шкіри можна застосувати збір подорожника, листків та квіток мате­ринки. До складу мазі входять анестезин, димедрол.

7. При загрозі інфікування перевагу треба надати зборові з ромашки, нагідок, чистотілу, шавлії, кропиви, материнки, оману. Ефективні мазь із березового дьогтю, іхтіоло-цинко-на- фталанова мазь, паста JIaccapa.

8. Використання гормональних мазей можливе тільки за призначенням лікаря.

III. Завершальний етап.

Зробити позначку про застосування примочок, мазі у лист­ку призначення.

Примітка. Увага! Стежити за ефективністю місцевого лі­кування. У разі потреби направити матір з дитиною на кон­сультацію до дерматолога.

 

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 779 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)