АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розведення антибіотиків

Прочитайте:
  1. В.Очікувати спонтанної появи родової діяльності на протязі 24 годин та призначенні антибіотиків через 18 годин.
  2. Внутрішньошкірна проба на індивідуальну чутливість до антибіотиків
  3. Дія антибіотиків
  4. Інфекційний хворий сенсибілізований до бензилпеніциліну. Застосування якого з перелічених антибіотиків буде найбільш безпечним в даному випадку?
  5. Класифікація антибіотиків за спектром протимікробної дії
  6. Максимальне розведення при якому можлива реакція аглютинації.
  7. Несумісність антибіотиків
  8. Правила розведення антибіотиків. Проведення проби на чутливість до антибіотиків
  9. Розведення антибіотиків і визначення дози дітям різного віку

 

ПРАВИЛА РОЗВЕДЕННЯ АНТИБІОТИКІВ

Найчастіше для ін'єкцій антибіотики випускають у порошкоподібному вигляді у флаконах. Дозуються антибіотики в одиницях дії (ОД) або в грамах (г). Перед уведенням антибіотиків їх розчиняють стерильною водою для ін'єкцій, ізотонічним розчином натрію хлориду, 0,25—0,5 % розчином новокаїну (див. інструкцію) з розрахунку в 1 мл розчинника 100 000 ОД, або 0,1 г, препарату. Якщо у флаконі міститься 1 000 000 ОД, або 1 г, антибіотика і пацієнтові за призначенням лікаря треба ввести весь вміст флакона, то при розведенні на кожні 100 000 ОД або 0,1 г беруть 0,1 мл розчинника.

Проба на чутливість

Психологічна підготовка

Потрібно взяти 0,1 мл розведеного антибіотика і вести в\ш щоб утворилася папула і чекаємо результатів.

Результат проб перевірте через 20 хв.За наявності гіперемії, свербежу, висипання реакція вважається позитивною. У такому випадку обов´язково покажіть хворого лікареві.кщо змін на шкірі, крім подряпин і проколу, немає, то реакція негативна. У такому разі зробіть ін´єкцію, але перший раз уведіть внутрішньом´язово в передньозовнішню поверхню стегна ⅓ призначеної лікарем дози, щоб у разі виникнення алергійної реакції можна було накласти джгут. За відсутності реакції на часткове введення антибіотика здійсніть чергове внутрішньом´язове введення препарату в повній, призначеній лікарем дозі, у верхньозовнішній квадрант сідниці.

Гірчичники

Показання:Бронхіт,пневмонія

. Хворого кладуть у зручне длянакладання гірчичників положення.

2. Шкіру готують таким чином, як для постановки банок; тільки не треба змащувати її вазеліновою олією.

3. Наливають у лоток воду температури 35—40 °С. Це оптимальна температура для утворення подразнюючих речовин гірчичника. Температура води понад 45 °С веде до їхнього руйнування.

4. Гірчичник швидко змочують у воді та щільно прикладають до тіла хворого гірчичною масою донизу. При підвищеній чутливості шкіри, коли хворий швидко відчуває печіння шкіри, необхідно підкласти під гірчичник марлеву серветку, що складається з двох – трьох шарів і має розмір гірчичника.

Треба знати, що ні в якому разі не можна накладати гірчичник через газету, тому що значною мірою зменшується його подразнююча дія на шкіру. Разом з гірчичними ефірними речовинами під шкіру можуть проходити шкідливі речовини із газетної фарби, що вміщують свинець.

5. Місце накладання гірчичників прикривають сухим рушником, а зверху — ковдрою. Якщо гірчичники накладені правильно, через декілька хвилин хворий відчуває тепло та невелике печіння шкіри. Якщо виникають значні болісні відчуття та печіння шкіри, гірчичники треба зняти.

6. Через 5—l5 хв гірчичники знімають. Шкіра під ними має бути гіперемійованою.

7. Шкіру обтирають злегка вологою (щоб зняти залишки гірчиці), а потім сухою серветкою.

8. Одягають хворого в суху білизну, вкривають ковдрою. Не рекомендується прикладати гірчичники на одне й

те саме місце, щоб не викликати пігментації шкіри або опіків.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 670 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)