АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Підготовка хворого до гастродуоденоскопії

Прочитайте:
  1. D. обстежити хворого, встановити діагноз.
  2. В наслідок правцевої інтоксикації у хворого розвилися судоми. Яким шляхом, найбільш вірогідно, зумовлено проникнення правцевого токсину у ЦНС?
  3. В результаті інсульту у хворого зникла здатність розуміти усну мову. Де локалізується осередок ураження?
  4. В результаті інсульту у хворого зникла здатність читати. Де локалізується осередок ураження?
  5. Віддалені за кліматичними умовами від постійного місця проживання хворого (виберіть всі
  6. Деонтологія догляду. Роль молодшого медичного персоналу в психосоматичній підготовці хворого до операції. Організація дозвілля хворих.
  7. Дитина 3 років перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні з приводу дизентерії. Яку найбільш типову ознаку виявить медсестра при обстеженні хворого?
  8. До приймального вiддiлення лiкарнi доставлено хворого з вираженими явищами гострої серцевої недостатностi. Яким iз зазначених препаратiв можна йому термiново допомоготи?
  9. Догляд за хворими в хірургічному відділенні. Підготовка хворих до операції
  10. За якими ознаками слід оцінювати тяжкість стану хворого з гострою кровотечею?

1. Заздалегідь проведіть психологічну підготовку хворого до процедури. Пацієнт повинен зрозуміти характер відчуттів, які виникають під час дослідження.

2. Попередьте хворого, щоб він напередодні легко повечеряв о 18.00 і прийшов до ендоскопічного кабінет натще. У день обстеження хворий не повинен палити, пити, приймати ліки.

3. На дослідження пацієнт повинен принести рушник, який підкладають під голову, а потім використовують для протирання обличчя хворого, а також гастроскопа в момент його видалення.

4. Попередьте хворого, що під час процедури він не зможе розмовляти, ковтати слину.

5. За призначенням лікаря в разі потреби за 15 — 20 хв до дослідження проведіть премедикацію: 0,5 мл 0,1 % розчину атропіну сульфату введіть підшкірно, 2 мл 50 % розчину анальгіну введіть внутрішньом´язово. Доцільність попереднього введення знеболювальних засобів, спосіб і дози лікар вирішує індивідуально.

6. Безпосередньо перед процедурою запропонуйте хворому за наявності зубних знімних протезів вийняти їх.

7. Здійсніть анестезію слизової оболонки ротової частини глотки 2 % розчином тримекаїну шляхом зрошення.

8. Покладіть хворого на лівий бік з витягнутою лівою ногою, праву ногу зігніть у колінному та кульшовому суглобах. Під голову хворого підкладіть валик. Запропонуйте хворому руки покласти таким чином, щоб вони не заважали лікарю виконувати дослідження. Хворий повинен спокійно лежати, рівномірно дихати, не ковтати слину і не розмовляти.

підготовка хворого до колоноскопії

ЗА 3 ДОБИ ДО ПРОВЕДЕННЯ процедури:

ВИКЛЮЧИТИ з раціону: овочі (в будь-якому вигляді), фрукти (малина, смородина, виноград, ківі), зелень, ягоди, гриби, квасолю, горох, чорний хліб, насіння, горіхи, газовані напої, молоко, м’ясо і рибу в соусі, ковбасу, будь-які каші, макаронні вироби. Не приймати активоване вугілля і препарати з вмістом заліза!

МОЖНА: бульйон, відварні м’ясо, рибу і пташине філе, сир твердий, сухарі з білого хліба, домашнє печиво без волокон, чай, каву, негазовані напої, фруктові соки без м’якоті, кисіль.Продовжуйте приймати послаблюючі препарати, якщо Ви звичайно їх приймаєте. Допустиме навіть деяке збільшення їхньої дози.

В ДЕНЬ ПЕРЕД ДОСЛІДЖЕННЯМ:

Показано виконувати різноманітні ФІЗИЧНІ ВПРАВИ: ходити, присідати, робити домашні справи.

Можна вживати тільки рідку їжу (фільтровані м’ясні бульйони, киселі, освітлені соки без м’якоті, крім соків червоного і фіолетового кольорів, негазовані напої).

підготовка хворого до ректороманоскопії

Підготовка до ректороманоскопії ґрунтується на дотриманні дієти і при необхідності додаткової очищенні кишечника. Протягом 24, а краще 48 годин перед обстеженням потрібно виключити з раціону всі фрукти і овочі і виключно пити. Деякі проктологи рекомендують проводити процедуру вранці натщесерце.Якщо необхідно, пацієнту за кілька годин (зазвичай 3-4) до ректороманоськопії роблять очисну клізму, використовуючи звичайну водопровідну воду або ж розчин натрію монофосфата. Очисна клізма рекомендована, якщо при дослідженні виявляється значна кількість фекалій, що ускладнюють огляд. Також увечері напередодні процедури або вранці пацієнт може самостійно очистити кишечник за допомогою таких лікарських препаратів, як фліт, дюфалак, фортранс. Пацієнту потрібно повністю оголитися нижче пояса. Огляд краще проводити в колінно-ліктьовий позі, в якій і рекомендують розташуватися хворому на високій кушетці. Область ануса «відокремлюють» чистою білизною одноразового користування. Якщо хворий розташувався на лівому боці, то під відповідне стегно слід покласти невелику подушку або валик.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 748 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)