АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Програмування передавання даних за допомогою інтерфейсу UART

Прочитайте:
  1. Взяття крові з вени за допомогою голки.
  2. Визначення ймовірності розщеплення в потомстві при заданих фенотипах батьківських форм
  3. Виміри тазу проводятся за допомогою тазоміру. В практиці використовуються зовнішні
  4. Вимірювання артеріального тиску за допомогою датчиків тиску
  5. Вимірювання артеріального тиску і реєстрація даних
  6. Вимірювання температури тіла і реєстрація даних у температурному листку
  7. Зовнішнє акушерське дослідження за допомогою прийомів Леопольда-Левицького
  8. Настанова з оцінки потреб пацієнта/представника пацієнта при зверненні за допомогою
  9. Настанова з оцінки потреб пацієнта/представника пацієнта при зверненні за допомогою
  10. Настанова з оцінки потреб пацієнта/представника пацієнта при зверненні за допомогою

До складу UART входить передавальний і приймаючий регістри зсуву, буфер приймача і передавача SBUF і блок управління роботою порту з регістром управління SCON. Запис байта в буферпризводить до автоматичного перепису байта в регістр зсуву передавача і ініціює початок передачі. Наявність буферного регістра приймача дозволяє поєднувати операцію читання з SBUF раніше прийнятого байта з прийомом чергового. Якщо до моменту закінчення прийому чергового байта попередній не був лічений з SBUF, то він буде втрачений.

Швидкість передачі/прийому (частота пересилки бітів) залежить від запрограмованого режиму роботи порту і значення біта SMOD в регістрі PCON. Як вказувалося раніше послідовний порт може працювати в одному з чотирьох режимів.

Режим 0. Інформація і передається і приймається через зовнішній вивід RXD (лінія порту Р3.0). Через вихід передавача TXD (Р3.1) видаються тактові імпульси, що стробують передавані або такі, що приймаються біти. Формат посилки - 8 біт. Зсув даних (молодшим значущим бітом вперед) відбувається на останній фазі (S6P2) кожного периферійного циклу тому частота прийому і передачі рівна FOSC/12.

Режим 1. Інформація передається через вивід TXD, а приймається через RXD. Формат посилки - 10 біт (стартовий - "0", 8 інформаційних і стоповий, - "1"). При прийомі стоп-біт поступає в розряд RB8 регістра SCON. Частота обміну задається програмуванням T/C1.

 

Режим 2. Послідовні дані видаються на вивід TXD, а приймаються по виводу RXD. Кадр даних складається з 11 біт (старт-біт, 8 інформаційних, програмований дев'ятий біт і стоп-біт). При передачі дев'ятий біт транслюється з SCON.TB8, а при прийомі - передається в SCON.RB8. Дев'ятий біт використовується по розсуду програміста, наприклад як біт контролю інформації по парності або як прапор ("control/data" або "address/data") ідентифікації передаваного або такого, що приймається кадру. Частота обміну рівна 2SMOD 64 OSC. F /.

Режим 3. Ідентичний режиму 2 з тією відмінністю, що частота обміну задається

програмуванням T/C1 (як і в режимі 1) і рівна 2SMOD 32 OV. F /, де FOV – частотапереповнювань (overflow) таймера 1. У більшості додатків таймер 1 конфігурується по схемі режиму 2 (8-бітовий таймер з автоперезавантаженням),


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 422 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)