АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Основні технології виготовлення МПП

Прочитайте:
  1. VI. Основні етапи заняття
  2. VI. Основні етапи заняття
  3. VI. Основні етапи заняття
  4. VI. Основні етапи заняття
  5. VI. Основні етапи заняття
  6. VI. Основні етапи заняття
  7. VI. Основні етапи занять
  8. Аускультація легень. Основні дихальні шуми
  9. ВИГОТОВЛЕННЯ БЮГЕЛЬНИХ ПРОТЕЗІВ ІЗ ЗАМКОВИМИ КРІПЛЕННЯМИ. ВИДИ І КЛАСИФІКАЦІЯ АТАЧМЕНІВ
  10. Гіповітаміноз А, методи його виявлення, фізіологічні потреби, основні джерела надходження вітаміну.

Історія розвитку МП техніки. Закон мура

Можна розділити на 5 поколінь:

1. 1940-50. Машинні лампи. Продуктивність (Р) машин – 10-ки тисяч операцій за секунду. Програми пишуться в машинних кодах.

2. 1960. Основа: напівпровідникові пристрої. Р: мільйони операцій/с. Створені перші операційні системи (ОС) з пакетною обробкою команд.

3. 1970. Інтегральні мікросхеми. Р: сотні мільйонів оп/с. Поява прикладного програмного забезпечення (ПЗ)

4. 1980. Великі і надвеликі інтегральні схеми. Р: мільярд оп/с. З’являються персональні комп’ютери (ПК). Перші мережеві ПК.

5. З 1990 і до сьогодні. Глобальні обчислювальні мережі. Р: декілька мільярдів оп/с.

Закон Мура – емпіричне дослідження Гордона Мура («Батько» Intel). За результатами було виявлено, що кількість транзисторів на кристалі мікросхеми подвоюється кожні 24 місяці.

 

Основні технології виготовлення МПП

Другий основоположний напрям — це власне напівпровідникові технології виробництва мікросхем. Сюди входять наукова розробка і втілення в «кремній» все швидкіших і менших транзисторів, ланцюгів зв'язку між ними і іншим «обрамленням» мікроструктур на кристалі, створення технологій виготовлення малюнка ліній і транзисторів на поверхні кремнію, нових матеріалів і устаткування для цього, а також «manufacturability» — область знань про те, як проводити мікросхеми вищої якості, швидші, з великою кількістю придатних кристалів на пластині, меншим числом дефектів і розкидом робочих параметрів.

Літографія дозволяє переносити на низку шарів кремнієвої підкладки високоскладні мікросхеми з мільйонами транзисторів. Тоді як проектувальники мікросхем продовжують додавати нові функції і підвищувати продуктивність своєї продукції, скорочення розмірів транзисторів дозволяє уміщати всю більшу їх кількість в межах заданої області. Те, наскільки мініатюрними можуть бути транзистори і їхні з'єднання, безпосередньо залежить від довжини хвилі світла, що використовується для перенесення схеми на підкладку.

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 485 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)