АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Виразка

- Що було Суєта суєт і всіляка нервування. Кава, ще раз кава, алкоголь, тютюн... Ну і стреси, звичайно. Їж ти коли доведеться і що попало, запиваючи газованою водою або енергетиками.

- Що маєш Біль у верхній частині живота (під ложечкою), яка зазвичай виникає на голодний шлунок, іноді посеред ночі, і стихає через пів години після прийому їжі або антацидів - засобів понижуючих кислотності. Іноді доповнюється нудотою і почуттям переповнення шлунка, печія.

- У чому справа Виразка шлунка або дванадцятипалої кишки. Захисна слизова оболонка порушена, і солона вода починає роз'їдати стінки шлунку, а це боляче. Найчастіше винуватцем неприємностей є бактерія Helicobacter pylori, атакуюча захисні бар'єри шлунка. Їй відмінно допомагають стрес, гостра їжа і алкоголь. Все це провокує шлунок виділяти надлишкову кількість кислоти. Нікотин доповнює картину, викликаючи спазм судин і порушення кровопостачання слизової.

- Що буде Для початку тебе чекає пальпація, аускультація і перкусія - тобто обмацування, вислуховування і вистукування. Потім - аналізи, рентген і гастроскопія. Остання екзекуція дозволить лікарям не тільки побачити виразку, але і добути її шматочок з метою виявити там бактерії Helicobacter pylori і навіть провести місцеве лікування виразки. Виявлених бактерій знищать антибіотиками, а антисекреторні препарати знизять виділення соляної кислоти в шлунку. Крім того, тобі заборонять палити, вживати аспірин, порекомендують дотримуватися дієти і уникати стресів. Особливо наполегливих прихильників нездорового способу життя чекають ускладнення (кровотеча, перфорація, прорив виразки) і хірургічні методи лікування.

 

Ізжега

- Що було Гастрономічні випробування зразок крилець страуса по-мексиканськи з корейською морквою в якості гарніру. Плюс міцну каву.

- Що маєш Печіння під ложечкою, десь в області серця, можливо, кислуватий присмак у роті і клубок у горлі.

- У чому справа Печія. Або «рефлекс езофагіт». Здивований твоїм меню клапан, який перекриває викид соляної кислоти з шлунку в стравохід, не закрився, і шлунковий сік потрапив на непотрібну слизову стравоходу. Перекачані м'язи черевного преса (або, навпаки, великий пивний живіт) теж можуть зіграти з тобою злий жарт, давлячи на шлунок і провокуючи викид кислоти. Цей жах доводиться випробовувати кожному десятому представнику людства (чоловіки страждають частіше жінок). Чи варто дивуватися, що цей десятий терміново біжить в аптеку, вимагаючи антацид, тільки що побачений на екрані.

- Що буде Прийми будь розрекламований антацид. Або розчинити чайну ложку питної соди в склянці води. Або завари склянку окропу пів чайної ложечки імбиру. Але якщо тобі доводиться вдаватися до самолікування частіше двох разів на тиждень, тебе періодично нудить переслідує відчуття переповненості шлунка, а також утруднено нормальне ковтання - у тебе серйозні проблеми з травленням, а можливо і виразка шлунку. І ще. Печію можна переплутати із симптомами серцевого нападу. Якщо є задишка, ти знаходишся в переднепритомному стані і біль віддає в спину, ліву лопатку і руку, прийми будь антацид, візьми під язик нітрогліцерин і телефонуй у невідкладну допомогу.

дисбактеріоз

- Що було Курс лікування антибіотиками.

- Що маєш Бурчання в животі, нестійкі випорожнення, блукаючі болі

- У чому справа Антибіотики знищили не тільки шкідливі, але й корисні бактерії в кишковому тракті. Тепер їжу нікому перетравлювати.

- Що буде Кишкову мікрофлору можна відновити препаратами типу біфідум-бактерину і Лінекс. Якщо самолікування не дало результату в перебігу двох тижнів, сходи до гастроентеролога. Можливо, у твоєму кишечнику активізувалися грибки і без спеціальних препаратів не обійдешся.

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 394 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)