АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дт “Складські запаси” 3800

Прочитайте:
  1. Дт “Складські запаси” 3800

Кт “Рахунки до сплати” 3800

Покупка активів, які довго використовуються, відображаються безпосередньо по дебету рахунків цих активів.

Дт “Устаткування, будівлі, активи”

Кт “Рахунки до сплати”

Куплені матеріали (складські запаси) можуть бути повернуті (частково або повністю). Можливий також варіант, коли матеріали не відповідають по якості і покупець вимагає знижки в ціні.

При наявності вказаних обставин покупець виписує на адресу постачальника повідомлення. Для обліку повернення товарів та знижки в ціні передбачений рахунок “Повернення покупок та знижки”. Він є регулюючим рахунком (контрактивним, пасивним) до рахунку “Витрати на покупку”.

На суми повернених товарів або знижок зменшується заборгованість постачальнику.

Покупець може одержати від постачальника покупку знижки за прискорення оплати (дострокову оплату). В США ця умова вказується безпосередньо в рахунку постачальника. Якщо умова витримана покупцем, він одержує знижку і сума боргу буде менше, а якщо не витримала – платить всю суму боргу.

Покупна знижка розраховується на базі фактурної вартості товарів (за мінусом повернутих товарів), знижка на ціну, якщо вони мали місце.

По системі обліку США, покупна знижка зменшує вартість куплених товарів. Таким чином, рахунок “ Покупна знижка ” є контрактивним рахунком до рахунку “ Витрати на покупку ”.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 420 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)