АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Облік заробітної плати та зобов’язання по заробітній платі. Заборгованість по заробітній платі і пов’язаних з нею додаткових пільгах робітникам та службовцям є значною частиною короткострокової заборгованості

Прочитайте:
  1. VIII. Правила обліку вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  2. Акцесорні (додаткові) зобов’язання.
  3. Банківське нарощування і дисконтування (за обліковою ставкою).
  4. Бухгалтерський облік та звітність про виконання Державного бюджету України
  5. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  6. Види забезпечення зобов’язання за цивільним законодавством України
  7. Виконання зобов’язання
  8. Виявлення результатів інвентаризації і відображення їх в обліку .
  9. Відображення в обліку доходів майбутніх періодів
  10. Відображення в обліку короткострокових векселів виданих

Заборгованість по заробітній платі і пов’язаних з нею додаткових пільгах робітникам та службовцям є значною частиною короткострокової заборгованості (зобов’язань).

В зарубіжних країнах застосовують (практикують) оплату праці почасову і відрядну.

З заробітною платою пов’язані три види зобов’язань (заборгованості):

- заборгованість по виплаті заробітної плати;

- заборгованість по податках, що утримуються із заробітної плати;

- заборгованість по інших утриманнях із заробітної плати.

Нарахована персоналові підприємства заробітна плата включається у витрати підприємства. Витрати обліковуються на рахунку елементів витрат “Витрати по оплаті праці”. Цей рахунок поділяється на субрахунку за видами витрат (заробітна плата базова, оплачувана відпустка, премії, додаткові винагороди, витрати па соціальне страхування тощо). В США виділяють такожвитрати на зарплату адміністративно-управлінського персоналу і витрати на оплату праці робітників та службовців.

Для обліку заборгованості і розрахунків з робітниками та службовцями використовують рахунок “Розрахунки з персоналом” або просто “Персонал”. В США цей рахунок називають “Заробітна плата до сплати”.

Розрізняють валову заробітну плату, тобто всю нараховану, і чисту заробітну плату – суми, які належить сплатити персоналові після всіх можливих утримань із заробітної плати.

Утримання із заробітної плати регулюються законодавством кожної країни. В США, наприклад, із заробітної плати утримують:

1) федеральні внески на соціальне страхування, які використовують­ся на пенсійне забезпечення, допомогу по непрацездатності та медичне обслуговування.

2) Федеральний прибутковий податок.

3) Прибутковий податок штату.

Можливі також добровільні відрахування частини заробітної плати – на додаткове пенсійне забезпечення по старості або в різні доброчинні фонди.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 440 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)