АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами

Прочитайте:
  1. VIII. Правила обліку вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  2. Асоціація з іншими хворобами
  3. Бухгалтерські записи з перекваліфікації довгострокових зобов’язань у поточні
  4. Бухгалтерські записи з формування та погашення короткострокових позик банку
  5. Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.
  6. Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші форми взаємодій.
  7. Взаємодія з іншими лікарськими засобами.
  8. Виявлення результатів інвентаризації і відображення їх в обліку .
  9. Відображення в обліку доходів майбутніх періодів
Зміст господарської операції Кореспондуючі субрахунки
  Дт Кт
1. Відображається сума виручки від реалізації необоротних активів (крім будівель і споруд), придбаних за рахунок коштів спеціального фонду: на реалізаційну вартість на суму ПДВ 364, 675 364, 675  
2. Перераховано постачальникам за матеріальні цінності і послуги: попередня оплата   після одержання матеріальних цінностей           321., 323 та ін.   318,321, 323 та
1.Одержані від постачальників матеріали і продукти харчування: вартість без ПДВ оплачених раніше оплачених після одержання на суму ПДВ з вартості матеріалів придбаних за рахунок колітів загального фонду придбаних за рахунок коштів спеціального фонду   231—239 231—239   801,802 641, 811—813     364,675 364, 675
4. Нарахована плата за надані послуги з оренди приміщень, квартирної плати, за роботу транс порі у та інші платні послуги    
5. Надійшли кошти за оренду приміщень, квартирна плата, за роботу транспорт) й інші платні послуги і т. ін. 313,318, 323  

Одним із видів поточних зобов'язань бюджетних установ є кредиторська заборгованість постачальникам і підрядникам за матеріальні цінності, виконані роботи та отримані послуги.

Постачальники — це юридичні або фізичні особи, які здійснюють постачання товарно-матеріальних цінностей (сировини, матеріалів, палива, будівельних матеріалів, МШП), що надають послуги (подачу електроенергії, газу, води), виконують роботи (поточний і капітальний ремонт тощо).

Підрядники — спеціалізовані підприємства або фізичні особи, які виконують будівельно-монтажні роботи під час спорудження об'єктів на підставі договорів підряду на капітальне будівництво.

Розрахунки з постачальниками і підрядниками за виконані роботи та надані послуги проводяться на підставі документів постачальників:

- накладних;

- рахунків-фактур;

- актів прийнятих робіт, послуг;

- товаро-транспортних накладних тощо.

У бухгалтерському обліку розрахунки з постачальниками за будівельні ма­теріали, конструкції та деталі, обладнання для устаткувань тощо та розрахунки з підрядниками за конструкції і деталі, передані їм для будівництва та монтажу, і за виконані будівельно-монтажні роботи ведуться на субрахунку 631 „Розрахунки з постачальниками та підрядниками".

За кредитом рахунку 631 „Розрахунки з постачальниками та підрядниками,, відображається заборгованість за отримані від постачальників та підрядників товарно-матеріальні цінності, прийняті роботи, послуги, за дебетом — її погашення, списання тощо.

Аналітичний облік ведеться окремо за кожним постачальником та підрядником в розрізі кожного документа (рахунку) на сплату.

Іноді з різних причин розрахунки з постачальниками і підрядниками не здійснюються у термін, який зазначений в угоді. Тоді виникає заборгованість перед постачальниками і підрядниками, яка є найпоширенішим видом кредиторської заборгованості.

В установи кредиторська заборгованість може виникати у двох випадках:

• при отриманні передоплати за невідвантажену продукцію (роботи, послуги);

• при одержанні товарів, і якщо не здійснені розрахунки з постачальниками.

Після закінчення терміну позовної давності кредиторська заборгованість установи зараховується на результат виконання кошторису установи.

Типові проведення з відображення розрахунків із постачальниками і підрядниками мають такий вигляд:

 

Бухгалтерські проведення з обліку розрахунків із постачальниками і

підрядниками


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 572 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)