АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фундаменти

Прочитайте:
  1. Фундаменти

Відштовхуючись від інженерно – технічних, гідрогеологічних та кліматичних умов, місцевих умов, був обран Монолітний з/б фундамент. До того ж його застосування дозволяє скоротити строки будівництва та зменшити трудомісткість робіт.

Глибина промерзання гранту дорівнює 120см. Рівень ґрунтових вод розташованих нижче рівня підпілля. Стіни і підлогу підпілля ізолюють від проникаючих через грунт поверхневих вод, а також від ґрунтової вологи, що піднімається по капілярам вгору. При такому рівні ґрунтових вод достатньою ізоляцією є бетонна підготовка та водонепроникна підлога, в даному випадку – асфальт. Гідроізоляцію стін виконують за допомогою їх обмазки двома шарами гарячого бітуму.

Для чотирьох поверхового будинку, що зводиться в середніх умовах будівництва виконують фундаменти з бетону класу не менш ніж В7,5. Цокольна частина великопанельних будівель повинна уявляти собою збірно-монолітну конструкцію, працюючу як одне ціле. Для цього необхідно щоб конструкція підземної частини була зв’язана по периметру шляхом виконання неперервних армованих поясів. Особливістю проектування конструкцій великопанельних будинків є можливість виконання армованих поясів в тілі цокольних залізобетонних панелей. Найбільш раціональною для панельних будинків, які зводяться на підробляємих територіях, є схема, при якій може бути найбільш повно використана збірність конструкцій і при цьому повністю виключені деформації, викликані підробітком.

 

Стіни

В даному проекті житлового будинку використані цегляні стіни товщиною 300 мм для внутрішніх поперечних стін, 220 мм для стін, огороджуючих клітку сходів, для зовнішніх стін – цегляні стіни товщиною 600 мм з протидощовим бар’єром в горизонтальних стиках.

Під час монтажу стіни поверху тимчасово закріплюють спеціальним обладнанням, а потім зв’язують, або стягують болти стальних зв’язків. Далі моноліт ять та герметизують стики панелей стін і укладають цеглу перекриття на шар цементного розчин. Висота стін житлового будинку визначається висотою поверху, прийнятою для житлових будинків 2600 мм. Довжина стін залежить від поздовжнього планувального кроку, номінальна її довжина кратна 300 мм. Внутрішні стіни виповнені з залізобетонних панелей товщиною 160 мм. На внутрішні стіни укладають панелі перекриття з використанням платформного стику. На перекритті по осі нижче лежачих поверхів (стінових панелей) встановлюють стіни вище лежачого поверху.

Стійкість будинку забезпечується зв’язками між конструктивними елементами, розчинними швами та замоноліченням стиків. Використано наступний вид стику: замонолічені петльові, виконані випусками арматури з бетону, з замоноліченням стиків панелей.

Горизонтальніі та вертикалоьні стики повинні забезпечувати вологонепроникність та ізольованість внутрішнього простору будівлі від зовнішніх кліматичих умов. Утеплення та повітряна непроникність вертикальних стиків забезпечується встановленням утеплюючих вкладишів та обклеюванням стиків з внутрішньої сторони рулонними гідроізоляційними матеріалами. Стики прості та зручні для виконання робіт по їх зарубці в будь-яку пору року. При цьому є можливість заміни герметизуючи матеріалів стиків в процесі експлуатації будинку.

Поряд з використанням герметизуючи матеріалів та водозахисних мір для захисту стиків панелей зовнішніх стін від продування та протікання в стінових панелях передбачено в горизонтальних стиках улаштування протидощового бар’єру з гребенем висотою 100 мм. В стиках зовнішніх стін розміщенні сталеві зв’язки, захищенні від корозії та вогню бетоном. При цьому поперечний перетин бетонуємої ділянки має площу 100 см², а її ширина – 80 мм. Сталеві зв’язки стиків зовнішніх стін, забезпечуючи міцність, стійкість та довговічність будівлі, у зоні можливих тріщин повинні бути однакові. Стальні армовані зв’язки після їх з’єднання зварюванням при монтажі будівлі треба повторно оцинковувати згідно діючим вказівкам. Конфігурація стиків між панелями зовнішніх стін передбачає зручність встановлення герметиків. На вертикальних торцях панелей встановлюють обмежувачі, які гарантують мінімальну ширину стику 10мм. Герметизацію стиків виконують з боку фасаду будівлі, також використана допоміжна смуга герметизації з внутрішнього боку. В якості пружної прокладки використали пароізол (30x40мм) діаметром 10мм, який використаний разом з мастикою ізол. Стик промазують мастикою товщиною 2-3мм. Джгут пароізол закочують спеціальним роликом. Мастику ізол наносять шприцюванням при герметизації або розпиленням при обмазці. Несучі зовнішні стіни з одношарових легко бетонних панелей передають вертикальні навантаження на нижче лежачі панелі через верхній гребінь протидощового бар’єру та перекриття. Панелі зовнішніх стін мають шви товщиною 20мм з цементного розчину марки 100. Вертикальні стики монолітять важким бетоном класу В15 з віброущільненням. В горизонтальних стиках між протидощовим бар’єром та панелями перекриття укладають утеплювач (термовкладиш). Вертикальний закритий стик перед замонолічуванням бетоном зсередини проклеюють повітряно захисною повітряно захисною проклейкою (два шари руберойду на бітумній мастиці). Зовні цей стик герметизують. Устя стику має обмежувачі – компенсатори зазору, попереджуючі стиковку панелей зовнішніх стін без допустимого зазору. Обмежувачі служать основою для герметизації вертикального стику. При несучих легко бетонних стінах для якісної та надійної герметизації стиків використані типові рішення стиків.

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 363 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)