АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вирішити справу. На кого і в якому розмірі буде покладена відповідальність за шкоду, заподіяну здоров'ю громадян?

3. Громадянка Тимохіна звернулася в суд з позовом до редакції газети «Весті» про відшкодування моральної шкоди. Підставою для вимоги була та обставина, що в вересні 1999 р. в цьому виданні була опублікована стаття, в якій висвітлені обставини загибелі сина позивачки, причому інформація була подана з негативним відтінком та критикою поведінки загиблого (він грубо порушив правила дорожнього руху), в результаті чого їй завдано моральних страждань і заподіяно моральну шкоду. В доповненнях до позову позивачка просила суд зобов'язати відповідача спростувати негативну інформацію про її сина та вибачитися перед рідними та близькими загиблого.

Яке рішення повинен винести суд?

4. Гр. Петренко їхав у м. Києві за кермом власного автомобіля. За ним на вантажному автомобілі, що належав ТОВ «Спектр», їхав громадянин Брагін. За кілька метрів до пішохідного переходу Петренко побачив, що на перехід швидко вибіг чоловік. Петренко різко загальмував та зупинився. Брагін також почав гальмувати, але зупинитися не встиг. Вантажівка в'їхала в автомобіль Петренко, при цьому він був виштовхнутий на пішохідний перехід. У той час на перехід вийшли громадянка Баришева з дочкою, яким автомобілем Петренко були завдані тілесні ушкодження.

Хто і в якому розмірі повинен відшкодувати шкоду, завдану громадянці Баришевійї та її дочці?

5. Під час сварки Репін вдарив Лосєва ножем та наніс йому тяжкі тілесні ушкодження, які були сумісними з життям. Лосєв був доставлений у районну лікарню, де йому зробили операцію без очищення шлунку, в результаті чого він помер.

Хто буде нести відповідальність перед вдовою Лосєва за шкоду, заподіяну його смертю?

6. Робітник Сакського Хімзавода Буряк вкрав із цистерни, що належала Хімзаводу, метиловий спирт, яким пригостив свого приятеля Лукова. В результаті отруєння Буряк втратив зір на обидва ока та став інвалідом 1-ї групи, а Луков втратив зір на 50% та став інвалідом 2-ї групи. Вважаючи, що використання та зберігання метилового спирту є джерелом підвищеної небезпеки, Буряк та Луков пред'явили позов до Хімзаводу з вимогою відшкодувати шкоду, заподіяну їх здоров'ю.

Чи підлягає позов задоволенню?


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 516 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)