АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Засоби забезпечення фінансових зобов’язань. Безумовно це нецивільно-правові правовідносини, але їх вартісний майновий характер приречує ці відносини

Прочитайте:
  1. a. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу заняття.
  2. D Антихолінестеразні засоби
  3. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття
  4. VІІ Матеріали методичного забезпечення заняття
  5. Анестезіологічне забезпечення гістероскопій
  6. Анестезіологічне забезпечення лапароскопій.
  7. Антиангінальні засоби
  8. Антигіпертензивні засоби
  9. Антигіпертензивні засоби
  10. Антисептичні та дезінфекційні засоби органічної природи

Безумовно це нецивільно-правові правовідносини, але їх вартісний майновий характер приречує ці відносини, їх правове регулювання на захист, а саме юридичний захист зобов’язаного та уповноваженого суб’єктів. Тут правовому регулюванню належить надзвичайно важлива, конструюючи ці відносини роль.

По-перше, виходячи із інтересів і уповноваженого і зобов’язаного, необхідно взаємної персоніфікувати. Такі дії, як реєстрація платників податків, взяття грошових зобов’язань, укладення страхового договору, переслідують мету, перш за все, трансформації загального обов’язку та загального, універсального права у площину взаємовідносин сторін.

По-друге, слід надати сторонам можливість обміну інформацією, що перетворює їх в уповноваженого та зобов’язуваного. Пересилка платіжного повідомлення, підтвердження грошових зобов’язань, відкриття поточного рахунку та інші подібні акти, що приймаються як уповноваженим так і зобов’язаним, переслідують мету матеріалізації прав та обов’язків стосовно конкретних відносин.

По-третє, сторони повинні мати можливість реалізовувати права і виконувати обов’язки, включаючи контроль а виконанням на користь уповноваженого. Не потребує доказів та обставина, що будь-який платіж або перерахування досягає своєї юридичної мети тоді, коли він буде здійснений на адресу одержувача в порядку передбаченому законом.

По-четверте, у випадку виникнення необхідності захисту порушеного права сторони зацікавлені у продовженні своїх відносин, але вже у судовій або адміністративній процедурі.

По-п’яте, сторони і після завершення фінансових операцій зберігають взаємопов’язаність та зацікавленість у ній як джерелі доказів про походження відповідних коштів, підставах їх сплати та можливості їх повернення або іншого використання в інтересах платника. Наприклад, механізм повернення ПДВ при експорті.

По-шосте, переважна частина фінансових операцій пов’язана з реалізацією інших подібних операцій або здійсненням цивільно-правових угод за участю цих же сторін. Так, валютний контроль за комерційними організаціями ведеться тим самим банком, який здійснював зовнішньоекономічні розрахунки в інтересах цих організацій.

Варто також відмітити, що кожний вид фінансового зобов’язання має свої особливі засоби забезпечення. Так, наприклад, як зазначає Д.В. Вінницький податкове зобов’язання забезпечується: примусовим виконання податкового зобов’язання, пенею, зупиненням операцій на рахунках в банку та арештом майна.


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 431 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)