АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення групи крові за допомогою стандартних сироваток

Прочитайте:
  1. A. Визначення рівню пролактину, хоріонічного гонадотропіну
  2. Антитіла: визначення. Класи і підкласи імуноглобулінів і їх властивості. Генетична регуляція синтезу різних класів і специфічностей імуноглобулінів.
  3. Біохімічний аналіз крові
  4. Біохімічний аналіз крові
  5. Біохімічний аналіз крові
  6. Біохімічний аналіз крові
  7. Біохімічний аналіз крові
  8. Біохімічний аналіз крові
  9. Біохімічний аналіз крові
  10. Біохімічний аналіз крові

Групу крові визначають за допомогою стандартних гемаглютинуючих сироваток, аглютиніни яких відомі, при доброму освітленні та температурі 20-25°С.

Для визначеня групи крові необхідні стандартні сироватки 0(І), А(ІІ), В(Ш) двох серій і АВ(ІУ) стандартна сироватка, їх ампули слід зберігати при температурі 4-6°С відповідно терміну зберігання; перед використанням ампули перевіряють - вміст має бути прозорий, без осаду. Відкриту ампулу можна зберігати 1 добу. Також потрібно мати тарілочку з поділками та позначенням усіх груп, ізотонічний розчин хлориду натрію, скляні палички, предметні скельця, піпетки.

Спочатку на тарілочку відповідно позначок на­носять стандартні сироватки - по дві краплі кожної групи (двох різних серій). Кров вносять кутиком предметного скельця у стандартні сироватки та змішують. Кількість крові хворого має бути в 10 разів меншою від сироватки. Предмет для забо­ру та змішування (предметне скельце, паличка) забороняється використовувати повторно. Тарілочку похитують 3 хв, після чого до кожної краплі додають одну краплю ізотонічного роз­чину, чекають ще 2 хв, періодично похитуючи тарілочку, після чого читають результат. Якщо аглютинація не наступила в жодній краплі, у хворого 0(І) група крові; якщо у хворого А(ІІ) або В(Ш) група, то аглютинація буде у всіх сироватках за винятком ідентичної групи. Якщо аглютинація відбулася у всіх стандартних сироватках, то досліджувана кров - АВ(ІУ) групи; тоді додатково перевіряють стандартною сироваткою АВ(ІУ) групи, з якою не повинна відбуватися аглютинація.


Дата добавления: 2015-08-06 | Просмотры: 709 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)