АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення груп крові за допомогою моноклональних антитіл

Прочитайте:
  1. A. Визначення рівню пролактину, хоріонічного гонадотропіну
  2. Антитіла: визначення. Класи і підкласи імуноглобулінів і їх властивості. Генетична регуляція синтезу різних класів і специфічностей імуноглобулінів.
  3. Біохімічний аналіз крові
  4. Біохімічний аналіз крові
  5. Біохімічний аналіз крові
  6. Біохімічний аналіз крові
  7. Біохімічний аналіз крові
  8. Біохімічний аналіз крові
  9. Біохімічний аналіз крові
  10. Біохімічний аналіз крові

Моноклональні анти-А і анти-В антитіла продукуються дво­ма відмінними гібридомами. Цоліклони анти-А і анти-В - це розведена рідина мишей-носіїв відповідної гібридоми, в якій містяться специфічні імуноглобуліни класу М проти групоспецифічних антигенів А і В людини. Цоліклони не містять ан­титіл іншої специфічності й тому не викликають неспе­цифічної поліаглютинації еритроцитів.

Визначення групи крові проводиться у приміщенні з хоро­шим освітленням при температурі від +15°С до +25°С. Реагенти не повинні зберігатися відкритими з огляду на те, що при висиханні активність антитіл знижується. Не слід ко­ристуватися реагентами, якщо в них наявні помутніння або пластівці. Для кожного реагента використовують свою промар­ковану піпетку.

Враховуючи високу активність і авідність реагентів цолі­клон, а також повну їх стандартність, для кожного визначення групи крові достатньо застосовувати по одній серії реагентів анти-А і анти-В. На планшетку або пластинку наносять цолі­клони анти-А і анти-В по одній великій краплі (0,1 мл) під відповідними написами: анти-А і анти-В. Поряд з краплями наносять досліджувану кров по одній маленькій краплі, при­близно у 10 разів меншій (0,01 мл). Спостереження за ходом реакції з цоліклонами проводять при легкому похитуванні пластинки чи план­шетки не довше як 2,5 хв. Результат реакції у кожній краплі може бути позитивним (аглютинація) або від'ємним. Аглютинати видно неозброєним оком у вигляді дрібних червоних аг­регатів, що швидко зливаються і утворюють крупні пластівці аж до одного великого аглютината. При від'ємній реакції крап­ля залишається рівномірно зафарбованою в червоний колір, аглютинати в ній не визначаються. Якщо аглютинації нема ні з цоліклоном анти-А, ні з цоліклоном анти-В, то досліджувані еритроцити не містять антигенів А і В, а тому кров належить до групи 0(І). Аглютинація спостерігається тільки з цоліклоном ан­ти-А, отже досліджувані еритроцити містять тільки антиген А і кров належить до групи А(ІІ). Аглютинація спостерігається тільки з цоліклоном ан­ти-В, отже досліджувані еритроцити містять тільки антиген В і кров належить до групи В(Ш). Аглютинація спостерігається як з цоліклоном анти-А, так і з цоліклоном анти-В, отже досліджувані еритроцити містять обидва антигени А і В, тому кров належить до групи АВ(ІУ).

Форма випуску. Цоліклони анти-А і анти-В в рідкій формі випускаються у флаконах або в ампулах, в яких, крім реагента, містяться також консервант (0,1% розчин азиду натрію) і відповідний барвник. Цоліклони анти-А (рожевого кольору) і анти-В (синього кольору) випускаються у флаконах або ампулах по 20, 50, 100 або 200 доз.

Термін зберігання - 2 роки в холодильнику при темпера­турі від +2°С до +8°С. Можуть зберігатися впродовж одного місяця в темному приміщенні при температурі від 10°С до +25°С і відносній вологості 65+15 % (при температурі +25°С).

 


Дата добавления: 2015-08-06 | Просмотры: 540 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)