АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Параметри тонкостінної оболонки. Якщо необхідно створити тонкостінний елемент, поверхня якого являє собою елемент по перетинах, активізуйте вкладку Параметри тонкої стінки (мал

Прочитайте:
  1. А. Параметрит
  2. ВЗЯТТЯ МАЗКА ІЗ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ГЛОТКИ НА ДИФТЕРІЮ
  3. ВЗЯТТЯ МАЗКА ІЗ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ЧИ ШКІРИ НОСА
  4. ЗМАЩУВАННЯ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ЗІВА ТА ГЛОТКИ ЛІКАРСЬКИМИ СЕРЕДНИКАМИ
  5. ЗМАЩУВАННЯ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ НОСА
  6. Клиника параметрита
  7. Кнопки инструментальной панели параметризации
  8. Ліпома шлунку. Пухлина чітко відмежована від слизової оболонки (внизу, справа)
  9. Мікробіологічні та імунологічний аспекти етіології та патогенезу інфекційних уражень слизової оболонки порожнини рота
  10. Параметри кінематичної операції

Якщо необхідно створити тонкостінний елемент, поверхня якого являє собою елемент по перетинах, активізуйте вкладку Параметри тонкої стінки (мал. 3-27).

Включите опцію Створити тонку стінку.

Зауваження Якщо контури в ескізах перетинів не замкнуті, може бути побудований тільки тонкостінний елемент.

Укажіть напрямок додавання матеріалу, уведіть значення товщини стінки.

Після завдання всіх параметрів елемента по перетинах натисніть кнопку Створити для побудови основи.

Перервати створення основи можна, нажавши клавішу «Esc» або кнопку Скасування діалогу або кнопку Перервати команду на Панелі спеціального керуванні.

Кнопка Перервати команду

 

 

-

Рис. 3 – 27 Завдання параметрів тонкостінної оболонки

Рис 3 - 28 Приклади тонкостінних елементів по перетинах

Створений по перетинах елемент з'являється у вікні деталі, а відповідна йому піктограма - у Дереві побудови

' Піктограма елемента по перетинах

 

Іноді як основу використовують простий елемент (наприклад, паралелепіпед, циліндр). описаний навколо проектованої деталі (або її частини). Приклад такої основи показаний на малюнку 3-2.

Рис 3 - 2 Використання циліндра в якість підстави деталі (осі)

У деяких випадках можна вибрати основу (а також намітити подальший порядок проектування деталі), представивши технологічний процес виготовлення. Наприклад, представлену на малюнку 3-3 деталь можна одержати шляхом фрезерування й свердління круглої пластини, тому як основа деталі використаний циліндр.

Рис. 3 - 3 Використання циліндра як підстава деталі (пластини)

Загалом кажучи, дати універсальні рекомендації з вибору підстави деталі неможливо. Будь-який конструктор виробляє подання про зручному йому порядку моделювання після самостійного створення декількох моделей.

 

Побудова будь-якої основи починається зі створення ескізу. Ескіз розташовується на площині. Як правило для побудови ескізу основи вибирають одну з існуючих у файлі деталі проекційних площин.

Зауваження: Вибір площини для побудови ескізу основи не впливає на подальший порядок побудови моделі і її властивостей. Однак від нього залежить положення деталі при виборі стандартної орієнтації (мал. 3-4. 3-5) Наприклад, якщо ескіз-перетин елемента видавлювання побудований у фронтальній площині, то проекція елемента на виді попереду буде збігатися з формою ескізу.

Рис 3 - 4. Положення деталі щодо площин проекцій

 

Рис 3 - 5 Види деталі, що відповідають її положенню щодо площин проекцій

Перед створенням ескізу виберіть у Дереві побудови деталі потрібну площину. Для цього клацніть мишею на її назві. Піктограма площини в Дереві побудови буде виділена зеленим кольором, а у вікні деталі буде підсвічена умовна позначка площини (квадрат з характерними крапками).

Ескіз зручно будувати, коли його площина збігається із площиною екрана (якщо площина ескізу перпендикулярна площини екрана, побудова зовсім неможливо).

Порада: Для того, щоб розмістити виділену площину паралельно площині екрану, виберіть рядок Нормально к... у поле Орієнтація Рядка поточного стану.

Для того, щоб створити ескіз у виділеній площині, викличте з контекстного меню команду Новий ескіз або натисніть кнопку Новий ескіз на Панелі керування.

Кнопка Новий ескіз

 

Система перейде в режим редагування ескізу (зміниться набір кнопок на Панелі керування, Інструментальної панелі, склад Рядка поточного стану й Головного меню). Режим редагування ескізу мало відрізняється від режиму редагування фрагмента КОМПАС-ГРАФІК. У ньому доступні всі команди побудови й редагування графічних об'єктів, виділень, вимірів, проставляння розмірів, накладення параметричних зв'язків і обмеження.

Виключення становлять команди створення таблиць і технологічних позначень у фрагменті - у режимі редагування ескізу вони відсутні. Це пов'язане з тим, що на відміну від графічних примітивів ці об'єкти при переміщенні ескізу не беруть участь в утворенні форми тривимірного елемента й на відміну від розмірів вони не визначають конфігурацію ескізу. Тому таблиці й технологічні позначення в ескізах не використовуються.

Зауваження: Якщо в ескіз все-таки потрапили таблиця або технологічне позначення (наприклад, вони були скопійовані через буфер обміну із графічного документа) це не перешкоджає подальшій роботі. Такі об'єкти не враховуються при утворенні об'ємного елемента. В ескізі вони зберігаються: їх можна переглянути при редагуванні ескізу.

За замовчуванням у новому ескізі включений параметричний режим.

 

Для того, щоб настроїти параметричний режим у поточному ескізі, виберіть із меню Настроювання команду Параметри поточного ескізу. У діалозі, що з'явився, виберіть пункт Параметризація. Зробіть необхідні настроювання.

Для настроювання параметричного режиму ескізів у всіх новостворюваних деталях користуйтеся командою Настроювання нових документів з меню Настроювання


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 492 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)