АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Парацетамол Панадол Тайленол Ефералган Paracetamol

Прочитайте:
  1. Гепатотокичное действие (парацетамол)
  2. Парацетамол
  3. Парацетамол

Парацетамолл за хімічною структурою близький до фенацетину. За сучасним уявленням фенацетин розглядається як «пролікарство»; в організмі він швидко метаболюється, утворюючи парацетамол (основний метаболіт). За анальгетичною і жарознижувальною дією парацетамол суттєво не відрізняється від фенацетину (виключений із номенклатури лікарських засобів у зв’язку з нефротоксичністю і утворенням метгемоглобіну) і має слабу протизапальну дію. Всмоктується у верхніх відділах кишечнику, метаболюється у печінці, виділяється в основному нирками.

Застосування: як болезаспокійливий при головному болю, невралгія, в якості жарознижувального засобу – при застудних захворюваннях.

Побічна дія: менш токсичний ніж фенацетин, але при тривалому застосуванні та при великих дозах викликає нефротоксичну і гепатоксичну дію; можливі алергічні реакції.

Форма випуску: таб. По 0,25 і 0,5

Парацетамол входить до складу комбінованих препаратів: Колдрекс, солпадеїн, панадол-екстра, цитропар, цитрамон П, седалгін-нео, продеїн.

 

Грипоцид – комбінований препарат, що містить парацетамол, кофеїн, хлорфеніраміну мале ат та аскорбінову кислоту. Така комбінація забезпечує швидке зняття симптомів гострих респіраторних вірусних та простудних захворювань, які супроводжуються лихоманкою, головним болем, набряком слизової оболонки носа, свербінням в очах і в носі. Випускається в капсулах.

 

Антикатарал Едиген – комбінований препарат у вигляді грануляту, що містить парацетамол, фенілефрин та хлорфенірамін. Чинить анальгезуючу, антигістамінну дії. Ефективний при грипі; ГРВІ, больовому синдромі різного ґенезу. Випускають у пакетах по 5,0.

 

Темпалгін – комбінований анальгетик, до складу якого входять анальгін і транквілізатор темпі дон. Препарат виявляє в декілька раз більш сильний і в 1,3-1,5 раз більш тривалий знеболюючий ефект, ніж анальгін, який самостійно застосовується в таких же дозах. Форма випуску: таб.

 

Аскофен, аскопар, томапірин, цитрам он, цитропак - комбіновані препарати, які містять: ацетилсаліцилову кислоту, кофеїн, парацетамол.

 

Фармакобезпека:

- одночасне вживання парацетамолу з барбітуратами, проти судомними, рифампіцином, алкоголем посилює гепатотоксичну дію парацетамолу;

- кеторолак, нефопам, протеїн не слід призначати людям, що керують автомобілем або займаються іншою діяльністю, яка потребує підвищеної уваги та психомоторних реакцій;

- анальгетики-антипіретики з обережністю призначають при вагітності (особливо в І триместр і в останні 6 тижнів), лактації, пацієнтам похилого віку, пацієнтам з виразковою хворобою шлунка та 12-палої кишки в анамнезі.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 558 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)