АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Травна система:

Прочитайте:
  1. Нервная система: болезни.
  2. Травна система
  3. Травна система.

Апетит: збережений.

Огляд: Слизові оболонки ясен, щік, піднебіння рожеві, вологі. Язик вологий, рожевий, сосочки добре виражені, незначний білуватий наліт в ділянці кореня язика. Виразок, тріщин немає. М`яке і тверде піднебіння рожевого кольору, без нальоту, геморагій чи виразок. Зів і мигдалики не змінені.

Запах з ротової порожнини відсутній.

Зубна формула 2212 2122

2212 2122

*-карієс

Живіт округлої форми, звичайної конфігурації. Видима перистальтика відсутня. Передня черевна стінка не бере участі в акті дихання. Обвід живота –80 см. Стан пупка без особливостей.

Огляд ануса не проводився.

Поверхнева пальпація: При поверхневій орієнтовній пальпації живіт м`який, не болючий, напруження чи розходження м`язів черевної стінки відсутнє. Пухлин чи грижі не виявлено.

Глибока пальпація: Сигмовидна кишка – у вигляді циліндра, товщиною 1см, не болюча, м’яка, мало рухома, бурчить при пальпації, знаходиться в лівій здухвинній ділянці.

Сліпа кишка пальпується в правій здохвинній ділянці, не болюча, округлої форми, товщиною 2 см, м’яка.

Висхідна ободова кишка – у вигляді циліндра, товщиною 2 см, не болюча, м’яка, мало рухома, бурчить при пальпації, знаходиться в лівій латеральній ділянці.

Попериково-ободова – у вигляді циліндра, товщиною 2 см, не болюча, м’яка, рухома, бурчить при пальпації, знаходиться в епігастральній ділянці.

Нисхідна ободова кишка – у вигляді циліндра, товщиною 2 см, не болюча, м’яка, мало рухома, бурчить при пальпації, знаходиться в правій латеральній ділянці.

Шлунок при глибокій методичній ковзній пальпації пропальпувати не вдалося.

Селезінка не палькується.

Перкусія: Перкуторно нижня межа шлунка не визначається. Перкуторно-аускультативно і по шуму плескоту нижня межа шлунка знаходиться в епігастрії на 3-4 см вище пупка. Симптом Менделя негативний. Нижній край печінки по правій середньоключичній лінії пальпується на рівні правої реберної дуги, по передній серединній лінії розміщується на 3 см нижче мечовидного відростка. Симптоми Ортнера, Кера, Мюссі-Георгієвського, Мерфі, Лепіне, Єгорова негативні. Пропальпуати селезінку не вдалося. Підшлункова залоза не пальпується, симптом Мейо-Робсона негативний. Перкуторний звук в правому підребер`ї і епігастрії притуплений, в інших ділянках живота - тимпанічний. Ознаки балотування відсутні. Вільної рідини в черевній порожнині немає.

Аускультація:

Аускультативно перистальтика вислуховується.

Випорожнення: один раз в день, стілець оформлений, без патологічних домішок.

Сечостатева система:

Огяд: Набряки на кінцівках, обличчі, в крижовій ділянці, внизу живота не визначаються. Посмикування м`язів, шумне дихання, сліди розчухів та крововиливів на шкірі, носові кровотечі, запах сечі та аміаку з рота відсутні. При огляді зміни в поперековій ділянці (гіперемія шкіри, згладжування контурів, вибухання ділянки нирок), випинання нижньої ділянки живота відсутні.

Пальпація: Пропальпувати нирки не вдалося. Болючість в точках сечоводів не визначається. Симптом Пастернацького негативний з обох боків. Сечовий міхур не пальпується, пастозність відсутня, перкуторно не визначається.. При огляді зовнішних статевих органів слизова оболонка біля входу в уретру не змінена. Яєчка опущенні в калитку. Статеві органи задовільного розвитку.

Частота і характер сечовипускання: Частота сечопуску в денний час-7 разів, в нічний-1. Денне чи нічне нетримання сечі не спостерігається. Болючість при сечопуску відсутня. Добовий діурез-1 л. денний діурез переважає над нічним в 3 рази

Ендокринна системa: Вираз обличчя звичайний. Змін шкіри в проекції щитовидної залози немає. Щитовидна залозане збільшена, м’якої консистенції, вільно рухаєтьсі при ковтанні, не болюча при пальпації.

Нервова система:

Розвиток психіки: Розумовий розвиток добрий, інтелект і пам`ять нормальні. Емоційна настроєність дитини позитивна.

Огляд: Вираз обличчя спокійний, міміка збережена. Очні щілини середньої ширини. Сизоокість, ністагм не спостерігаються. Зорове та слухове зосередження нормальне.Зіниці середнього розміру, реакція на світло збережена. Координація збережена. Болючість при натисканні на периферичні нерви не спостерігається., тактильної, вібраційної чутливості порушень не виявлено.Рогівковий, кон`юктивальний, глотковий, шкірно-черевні, сухожилкові та надкісничні рефлекси збережені.

Парези, паралічі, гіпотонії, гіперкінези відсутні.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 505 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)