АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Епітеліальні органоспецифічні пухлини матки, молочної залози, яєчників.

Прочитайте:
  1. N85 Інші незапальні ураження матки, за винятком шийки матки
  2. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  3. Больная К., 20 лет, была госпитализирована в гинекологическую клинику по поводу кровотечения из матки, развившегося после произведенного накануне криминального аборта.
  4. Діаметр пухлини 1.0 см
  5. Доброякісні пухлини
  6. Доброякісні пухлини
  7. Доброякісні пухлини молочної залози.
  8. Доброякісні та злоякісні мезенхімальні пухлини. Пухлини з меланін утворюючих клітін.
  9. Ендокринні залози, їх гормони, органи – мішені та основні функції
  10. ЕПІТЕЛІАЛЬНІ КЛІТИНИ. ЗАЛОЗИСТИЙ ЕПІТЕЛІЙ

 

1. У біоптаті пухлини молочної залози виявляються солідні пласти, побудовані з дрібних епітеліальних клітин з поліморфними ядрами, з великою кількістю патологічних мітозів. Строма виражена слабо, з лімфоцитарною інфільтрацією. Встановіть діагноз.

A. *Медуллярний рак

B. Скіррозний рак

C. Хвороба Педжета

D. Аденома

E. Аденофіброма

 

2. У померлої 42 років, прооперованої минулого року з приводу пухлини шлунку, при розтині яєчник різко збільшений в розмірах, щільної консистенції, білого кольору. При гістологічному дослідженні виявлені атипові епітеліальні клітки, розміщені серед пластів і тяжів сполучної тканини. Яке захворювання має місце в даному випадку?

A. *Крукенбергівський рак яєчника

B. Серозна цистаденокарцинома

C. Псевдомуцинозна цисткарцинома

D. Злоякісна текома

E. Злоякісна гранульозоклітинна пухлина

 

3. При гістологічному дослідженні скоби слизистої оболонки матки у хворої 54 років з клінічним діагнозом "порушення оваріально-менструального циклу" виявлені розростання атипових залозистих структур, які складаються з клітин з гіперхромними ядрами, фігурами мітозів, атипією. Атипові залозисті структури вростають в міометрій. Для якого патологічного процесу характерні виявлені мікроскопічно зміни?

A. *Аденокарцинома матки

B. Залозиста гіперплазія ендометрію

C. Гострий ендометрит

D. Плацентарний поліп

E Хоріонепітеліома матки

 

4. У жінки 46 років під час паліативної операції з приводу раку шлунку встановлена наявність крукенбергівських метастазів в яєчнику. Який з приведених шляхів метастазування привів до поразки яєчників?

A. *Лімфогенний ретроградний

B. Лімфогенний ортоградний

С. Гематогенний

D. Імплантація

E. Каналікулярний

 

5. Хворий прооперований з приводу пухлини матки, макроскопічно представленої губчастим строкатим вузлом в міометрії. Гістологічно виявлені великі світлі епітеліальні клітини, серед яких багато темних поліморфних клітин. Строма відсутня, судини мають вид порожнин, що вистилають пухлинними клітинами. Визначаються множинні крововиливи. Визначите виявлену пухлину?

A. *Хоріонепітеліома

B. Деструктуюче занесення міхура

C. Аденокарцинома

D. Кавернозна гемангіома

E. Медулярний рак

 

6. У жінки через 6 місяців після пологів розвинулася маткова кровотеча; при гінекологічному огляді в порожнині матки виявлена тканина темно-червоного кольору з множинними порожнинами, що нагадує "губку". При мікроскопічному дослідженні пухлини в лакунах крові виявлені атипові світлі епітеліальні клітини Лангханса і гігантські клітини синцитіофібробласта. Вкажіть пухлину.

A. *Хоріонепітеліома

B. Плоскоклітинний нероговійючий рак

C. Аденокарцинома

D. Фіброміома

E. Занесення міхура

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 818 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)