АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Користь і шкода креветок

Прочитайте:
  1. А. Механічна перешкода відтоку жовчі.

Креветки не так давно ще вважалися малодоступними для кожного делікатесом. Вони відрізняються особливим неповторним смаком і ніжним м’ясом. Користь і шкода креветок цікавила завжди багатьох людей, як просто заради загального знання, так і з точки зору складання для себе і близьких найбільш якісного раціону харчування.

Креветки містять найрізноманітніші потрібні людському організму речовини. Користь креветок в багатому змісті таких мікроелементів, як калій і йод, цинк і сірка, а також, кальцій. У креветках міститься поліненасичена кислота Омега-3, яка необхідна для нормального розвитку організму, а крім того, добре впливає на зміцнення волосся і нігтів, покращує стан шкіри.

Є дані, згідно яких користь креветок полягає в незначному вмісті жирів і калорій. При цьому в креветках просто величезна кількість білків, протеїну і жирних кислот. У складі цього морепродукту присутній і холестерин, але без жирів він не проникає в кров, тому нешкідливий. Креветки позитивно впливають на стан серцево-судинної системи і сприяють її зміцненню.

Ряд досліджень показали, що вживання креветок в їжу істотно знижує ризик алергічних реакцій на різні продукти і речовини, що впливають ззовні. Користь креветок в тому, що при регулярному їх вживанні в їжу у людини посилюється імунітет і істотно знижується ймовірність онкологічних захворювань. Це відбувається завдяки наявності в складі креветок досить потужних антиоксидантів.

Проте варто пам’ятати, що може проявитися і шкода креветок. У першу чергу це може статися внаслідок непомірного їх вживання. Креветки дуже поживні і досить добре насичують організм, але ними не можна замінити багато інших речовин, які потрібні для здоров’я людини.

Також, шкода креветок у вірогідному вмісті в них різних бактерій. Більше того, креветки мають здатність вбирати в себе радіоактивні речовини, які можуть опинитися в морській воді. У зв’язку з цим варто дуже обережно підходити до відбору креветок для вживання в їжу, оскільки креветки, виловлені в неблагополучних регіонах і поставлені в торгівлю сумнівними партнерами, безумовно, небезпечні.

М'ясо креветок, як і крабів, - дуже цінно через багатого вмісту білка і мінеральних елементів. Це справжня білкова їжа з малим вмістом жиру. Особливо багато в ньому йоду: майже в сто разів більше, ніж в яловичині. М'ясо креветок багате: натрієм, калієм, кальцієм, магнієм, сіркою, фосфором, залізом, алюмінієм, міддю, цинком, марганцем, свинцем і іншими мікроелементами - в ньому є, ​​мало, не половина елементів таблиці Менделєєва. Хімічний склад сирого м'яса креветок: білки - 14,1-22%, жири - 0,7-2,3%, вуглеводи - 0,3-4,9%, мінеральні речовини - 1,5-7,2%. Чимало в сирому м'ясі креветок і вітамінів.

Біле або трохи рожевувате м'ясо акул приємно на вигляд, але смак багатьох видів - гіркувато-солодкий, а які у соковитому м'ясі аміак і тріметіламін (безбарвний газ із запахом оселедця) і надає йому специфічний запах. Тому в їжу можна вживати лише м'ясо, що минув складну спеціальну обробку. Більш приємний смак у катрана, сіркою і чорнопері акул.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 270 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)