АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Характеристики

Прочитайте:
  1. Акустические характеристики устной речи
  2. БИОЛОГИЧЕСКИЕ И ПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ БПМ-1
  3. Возбудители брюшного тифа и паратифом А и В. Характеристики их свойств, антигенное строение. Патогенез брюшного тифа.
  4. Гармонические колебания и их характеристики
  5. Гаубицы. Назначение, особенности устройства траектории полета мин, основные тактико-технические характеристики. Особенности конструкции мины.
  6. Гендерные характеристики интеллекта
  7. Гигиенические характеристики основных источников ультрафиолетового излучения
  8. Главные характеристики жизни
  9. Дополнительные характеристики графов
  10. Елементарні статистичні характеристики

Огляд

Кальцій є одним з макроелементів, яких найбільше у тілі людини. Він надає міцності кісткам та зубам, які на 99% складаються з кальцію та впливає на проникність клітинних мембран, скорочення м’язів, згортання крові, секрецію ферментів, перистальтику кишечника, роботу ендокринних залоз, зменшення запалення та проявів алергії. Важливо знати, що кальцій найкраще засвоюється у присутності магнію та вітаміну D, а його роль у життєдіяльності організму надзвичайно важлива.

Ми нерідко чуємо слово «остеопороз», але, поки молоді, не надаємо йому особливого значення. Остеопороз – це захворювання, про яке треба знати кожній жінці, оскільки прекрасна стать страждає на нього втричі частіше, ніж чоловіки. Остеопороз виявляють у кожної третьої жінки у світі після 45 років. До того ж він вражає непомітно і може призвести до інвалідності. Сьогодні в Україні на остеопороз хворіють 2,5 млн. жінок та 900 тис. чоловіків, 50% з них унаслідок захворювання стають інвалідами, 20% помирають від ускладнень цієї хвороби. До групи ризику входять люди після 50 років, однак ризик появи остеопорозу спостерігається майже у третини дітей і підлітків у віці 5-16 років. Найпоширеніші причини розвитку захворювання: дефіцит кальцію в їжі, порушення гормонального балансу, низький рівень фізичної активності.

Оксана Скиталінська,
лікар-дієтолог,
віце-президент Асоціації дієтологів України
Експерт NUTRILITE™

NUTRILITE™ Кальцій Магній вітамін D плюс містить три поживні речовини природного походження – кальцій, магній та вітамін D. Кальцій потрібен для підтримання нормального функціонування кісток, а магній відіграє важливу роль у їх збереженні. Ця дієтична добавка також містить вітамін D, який сприяє належному засвоєнню кальцію.

Кальцій Магній вітамін D плюс містить кальциновані морські водорості – природне джерело кальцію.Їхній видобуток є цілком безпечним для довкілля. Кальциновані водорості – одне з найконцентрованіших рослинних джерел кальцію і магнію, подбають про те, аби ваш організм завжди мав достатню кількість цих поживних речовин.

Характеристики

· Містить три природні джерела поживних речовин – кальцію, магнію та вітаміну D, – які сприяють збереженню здорових кісток.

· Містить вітамін D, який сприяє належному засвоєнню кальцію.

· Магній також сприяє нормальному функціонуванню м’язів і нервової системи.Кальцій потрібен для нормального вивільнення енергії у процесі метаболізму, а також для згортання крові.

· Містить кальцифіковані морські водорості – одне з най концентрованіших рослинних джерел кальцію.

· Легко ковтати завдяки видовженій гладкій формі.

· Не містить жодних штучних смакових добавок, ароматизаторів, барвників чи консервантів.

Переваги

Кальцій

Кальцій - основний структурний компонент кісткової тканини та зубів. Кальцій забезпечує нормальну проникність судинних стінок, необхідний для скорочення м’язів, передачі сигналу між нервовими клітинами, згортанні крові. Належить до важкозасвоюваних мінералів, тому його засвоєння залежить від наявності в їжі магнію, фосфору, вітаміну D, білків та жирів.

· Значна роль у всмоктуванні кальцію у тонкому кишечнику належить вітаміну D, який допомагає транспортувати кальцій до кісткової тканини, попереджуючи розвиток рахіту та остеопорозу.

· Необхідний для формування скелету та міцних зубів у дітей.

· Необхідний для передачі нервових імпульсів. При дефіциті кальцію людина стає знервованою, погіршується настрій.

· Бере участь у згортанні крові і сприяє щільності стінок судин, перешкоджаючи проникненню в клітини алергенів і вірусів.

· Має протизапальну та антиалергічну дії, підвищує захисні сили організму. Тому при зниженні імунітету та при алергічних реакціях доцільно збільшити кількість кальцію у раціоні.

· Нормалізує роботу ферментів і гормонів, полегшує виділення інсуліну, тому харчування людей із гормональними порушеннями та, у тому числі, схильністю до цукрового діабету обов’язково повинне містити добову норму кальцію.

· Попереджує нічні болючі спазми у м’язах нижніх кінцівок.

Магній

Магній - природній антистресовий елемент, невід'ємний компонент кісток і зубної емалі людини. Магній бере участь у передачі сигналів між нервовими клітинами, сприяє видаленню з організму токсинів та шкідливих речовин, нормалізує вуглеводний обмін, запобігає ламкості та пористості кісток, надлишковому відкладенню кальцію у стінках кровоносних судин, клапанах серця, м’язах, сечовивідних шляхах. Підтримує систему внутрішнього антиоксидантного захисту організму.

· Необхідний для обміну речовин та вироблення енергії.

· Сприяє підвищенню стійкості організму до стресу. Допомагає в боротьбі з перевтомою ¾рекомендовано вживати добавки, що містять магній, при хронічній перевтомі та у стресових ситуаціях.

· Необхідний для підтримки серцево-судинної системи в здоровому стані, його денна норма у раціоні знижує ризик інфарктів.

· Покращує роботу м'язів, знижує вміст «поганого» холестерину, сприяє очищенню організму від токсичних речовин.

· Разом з Вітаміном B6 запобігає утворенню фосфатних каменів у нирках (при дефіциті магнію найчастіше утворюються фосфатні ниркові камені (сполуки кальцію з фосфором), а при дефіциті вітаміну B6 ¾оксалатні (сполуки кальцію з щавлевою кислотою).

· Дефіцит магнію виникає при діареях, хворобах нирок, лікуванні сечогінними засобами, прийомі естрогенів та контрацептивів, зловживанні алкоголем, стресах, голодуванні, токсикозі та діабеті.

· У сучасних продуктах харчування спостерігається виражений дефіцит магнію, що виникає як внаслідок технологічної обробки (рафіновані продукти), так і внаслідок зниженого засвоєння рослинами з ґрунтів.

Вітамін D

Вітамін D необхідний для засвоєння кальцію та фосфатів, що сприяє повноцінній мінералізації кісткової тканини, правильному формуванню скелета та відновленню кісткової тканини (при переломах).

· Сприяє утворенню у клітинах слизової оболонки тонкого кишечника особливого «кальцій-зв’язуючого білка», без якого неможливе нормальне всмоктування кальцію, а також підтримує його рівень у крові.

· Підсилює засвоєння фосфатів в тонкому кишечнику та сприяє нормальній мінералізації кісток, забезпечуючи кальцифікацію кісток та правильне формування скелета.

NUTRILITE™ Кальцій магній вітамін D плюсмістить збалансовану кількість карбонату кальцію з устричних раковин і морських водоростей, оксиду магнію та вітаміну D, що забезпечує оптимальний ступінь засвоюваності та задовольняє базову потребу організму в цих елементах.

Оксана Скиталінська,
лікар-дієтолог,
віце-президент Асоціації дієтологів України
Експерт NUTRILITE™

Інгредієнти

ХАРЧОВА (ПОЖИВНА) ЦІННІСТЬ В 2 ТАБЛЕТКАХ В 100 г
Кальцій 400 мг  
Магній 166,7 мг  
Вітамін D3 6,7 мкг  
Білки 0 г 0 г
Вуглеводи 0,6 г 31,25 г
Жири 0,012 г 0,625 г
Енергетична цінність (калорійність) 8,4 кДж (2 ккал) 436,3 кДж (104,2 ккал)

 

Склад (на 1 таблетку): карбонат кальцію – 490 мг, оксид магнію – 148 мг, кальциновані морські водорості – 63 мг, мальтодекстрин – 34 мг, холекальциферол (вітамін D3) – 3,3 мкг, допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна (E460 (i)), карбоксиметилцелюлоза натрію (E468), гідроксипропилметилцелюлоза (E464), магнієві солі жирних кислот (E470b), іоксин кремнію (E551), гліцерин (E422), карнаубський віск (E903)


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 173 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)