АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Провести вимірювання температури у хворого в пахвовій ділянці та оформити температурний лист.

Прочитайте:
  1. A. Госпіталізація хворого у інфекційний стаціонар.
  2. A. Направити хворого в хірургічне відділення.
  3. A. Провести повторну стерилізацію в автоклаві,
  4. A.Провести дезинфекцію, передстерилізаційну обробку і стерилізацію
  5. A.Терміново доставити хворого до лікарні
  6. B. У хворого прикрита перфоративна виразка.
  7. B.Проводиться у вогнищі інфекції в присутності хворого чи бацилоносія
  8. C У ділянці пахвинних складок мокнуча поверхня до виразки
  9. V. ЗАГАЛЬНИЙ ОГЛЯД ХВОРОГО
  10. А) приготування постелі хворого.

ОСПІ Терапія

Станція №1

Діагностика та застосування ліків

Провести вимірювання температури у хворого в пахвовій ділянці та оформити температурний лист.

1.Провести вимірювання температури у хворого в пахвовій ділянці.

2. Оформити температурний лист при гарячці постійного типу.

3. Оформити температурний лист при гарячці послаблюючого типу.

4.Оформити температурний лист при гарячці переміжного типу.

5.Оформити температурний лист при гарячці гектичного типу

6.Оформити температурний лист при гарячці хвилеподібного типу.

7.Оформити температурний лист при гарячці неправильного типу.

8.Продемонструвати методику закапування крапель у вухо.

9.Продемонструвати методику закапування крапель у ніс.

10.Продемонструвати методику закапування крапель в очі.

 

Термометр протерти спиртом або дезрозчином. Струсити стовпчик ртуті до позначки 35°С. Перед початком процедури шкіру в пахвовій ямці слід насухо витерти. Встановити термометр так, щоб увесь ртутний резервуар з усіх сторін щільно прилягав до тіла в глибині пахвової ямки, не рухаючись при цьому протягом усієї процедури. Плече треба щільно притиснути до грудної клітки, а передпліччя розмістити так, щоб долоня знаходилась напроти протилежної пахвової ямки. Потрібно простежити щоб між термометром і тілом не було білизни. Термін вимірювання 7-10 хв. Після проведення вимірювання термометр обробити спиртом або дезінфекційним розчином.

 

Гарячка постійного типу – рівень температури високий, різниця між ранковою і вечірньою температурою тіла коливається в межах 0,5 – 1°С. Характерна для крупозної пневмонії, черевного та висипного тифу, ревматизму.

Гарячка послаблюючого типу – різниця між ранковою та вечірньою температурою тіла коливається в межах 1-2°С а іноді і більше. Вранці температура тіла падає нижче 38°С, але не знижується до нормального рівня. Характерна для гноячкових захворювань, вогнищевого запалення легень.

Гарячка переміжного типу - спостерігається періодичне, приблизно через рівні проміжки часу (від 1 до 3 діб), у більшості випадків різке підвищення температури тіла на декілька годин з наступним її зниженням до нормального рівня.Характерна для малярії.

Гарячка гектичного типу – тривала гарячка з добовими коливаннями температури, що доходять до 4-5°С, з підвищенням температури тіла до 40-41°С ввечері та вночі та ранковим її падінням до субфебрильних або нормальних величин. Спостерігається при сепсисі, гноячкових захворюваннях, активному туберкульозі.

Гарячка зворотного типу – побідна до гарячки гектичного типу, але максимум температури спостерігається вранці, а увечері вона падає до нормальних величин. Характерна при сепсисі, важких формах туберкульозу.

Гарячка поворотного типу – спостерігається чергування кількаденних гарячкових періодів з без гарячковими (періоди апірексії). Характерна для поворотного тифу.

Гарячка хвилеподібного типу – спостерігається поступове підвищення температури тіла протягом певного терміну з наступним її ліричним падінням та більш-менш тривалим без гарячковим періодом. Характерна для лімфогранулематоза, бруцельоза.

Гарячка нерегулярного типу – спостерігається непевна тривалість з неправильними та різноманітними добовими коливаннями температури тіла.

 

 

Закапування крапель у вухо

Перед закапування проводять туалет вуха. Лікарську речовину у вигляді розчину підігрівають до температури тіла. Голову хворого нахиляють у бік здорового вуха (або кладуть на бік здорового вуха - у лежачому положенні), так щоб хворе вухо опинилось зверху. Лівою рукою відтягують вушну раковину вгору і назад і вводять краплі правою рукою (5-8 крапель). Краплі тримають у вусі протягом 10-15 хвилин. Після цього просушують ватною турундою слуховий прохід.

Закапування крапель у ніс.

Ніс хворого очищають від слизу і кірочок. Хворого кладуть на кушетку або саджають з відкинутою назад головою. Лікарську речовину, підігріту до температури тіла набирають піпеткою до третини її об’єму. Лівою рукою трохи піднімають кінчик носа хворого, голову нахиляють у бік, протилежний тому, куди будуть крапати краплі. Не торкаючись слизової оболонки носа, вводять в кожну ніздрю по 5-8 крапель розчину.

Закапування крапель в очі.

Миють руки з милом. Стерильною піпеткою набирають розчин. Пальцями лівої руки відтягують нижню повіку. Піпетку тримають вертикально до ока. Не торкаючись до вій, вводять до кон’юктивального мішка 1-2 краплі розчину. Хворий повинен сидіти з заплющеними очима протягом 10-15 хвилин. Залишок крапель що витікає з очей видаляють стерильною ватною кулькою.

 

Станція 2


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 311 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)