АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Невідкладна допомога при нирковій коліці. Перша допомога при нирковій коліці

Прочитайте:
  1. IV.Медична допомога
  2. А) перша фаза
  3. Амбулаторна хірургічна допомога.
  4. Види кровотеч і перша допомога
  5. Види ушкодження опорно-рухової системи і перша допомога при них
  6. ГАЗООБМІН У ЛЕГЕНЯХ І ТКАНИНАХ. РЕГУЛЯЦІЯ ДИХАННЯ. ХВОРОБИ ДИХАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ТА ЗАПОБІГАННЯ ЇМ. ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ УРАЖІЙЩ ОРГАНІВ ДИХАННЯ
  7. Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам
  8. Долікарська допомога потерпілому. Способи штучного дихання
  9. Долікарська допомога при внутрішній кровотечі
  10. Долікарська допомога при задусі, утопленні, отруєнні, та в інших випадках

ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 33

1.Ваш діагноз. Відкритий перелом лівої гомілки

Послідовність надання невідкладної допомоги.

Накласти джгут, знеболити,покласти асептичну повязку, імобілізація шиною, транспортувати в лікарню.

2. Провести проби на визначення якості гіпсу.

ПРОБИ НА ЯКІСТЬ ГІПСУ
1. Гіпс не повинен мати комків.
2. Гіпсовий порошок стискують у руці. Якісний гіпс повинен проходити поміж пальцями і розсипатись. Гіпс низької якості залишається стиснутим у комочок.
2. При змочуванні гіпс не повинен мати запаху. Готовий порошок змішують з водою і при цьому не повинно бути запаху тухлих яєць
3. Гіпс не повинен мати ознаки вологості. При нагріванні гіпсу, дзеркальце, яке тримають над гіпсом, не повинно запотівати.
4. Проби на застигання:
4.1. Невелику кількість гіпсу розмішують з водою до утворення густої кашці і тон­ким шаром розмащують по тарілці. Через 5-10 хвилин гіпс кристалізується; знята з таріл­ки пластинка повинна не кришитися, а ламатися.
4.2. З рівних частин гіпсу та води скатують кульку діаметром 1 2,5 см і через 5-7 хв. кидають його на підлогу з висоти 1 метра; при цьому кулька не повинна розбитись, а при надавлюванні пальцем на ній не повинна запишатись вм'ятина.
Примітка: Якщо гіпс відсирів, його треба прокалити при t= +120°; 130°C та просіяти.

3. Надати першу допомогу у разі ниркової кольки.

Невідкладна допомога при нирковій коліці. Перша допомога при нирковій коліці

Для зняття нападу неускладненій ниркової коліки (Без гострого пієлонефриту) необхідно: 1. Забезпечити хворому повний спокій. 2. Лікування рекомендується починати з використання теплових процедур (Гаряча ванна або грілки на поперек і живіт), на тлі яких, з метою ліквідації спазму і відновлення відтоку сечі, вводять знеболюючі та спазмолітичні препарати: 5 мл баралгіну внутрішньовенно повільно, 1 мл 01% розчину атропіну з 1 мл 1 -2% р-ра промедолу підшкірно, 1 мл 02% розчину плати-філлін підшкірно, 2-4 мл 2% р-ра но-шпи внутрішньом'язово. 3. При відсутності ефекту від вищевказаних заходів через 10-15 хв. починають вводити наркотики: морфін, промедол, пантопон 1-2 мл п /к. 4. Необхідно відзначити, що теплові процедури і наркотичні анальгетики можна застосовувати тільки після виключення гострої хірургічної патології органів черевної порожнини. 5. При локалізації каменя в тазовому відділі сечоводу хороший ефект спостерігається після блокади області сім'яного канатика у чоловіків і круглої зв'язки матки у жінок 40-60 мл 05% розчину новокаїну (блокада по Лорін-Епштей-ну). При локалізації каменя в верхніх відділах сечоводу може бути застосована внутрітазовая новокаино-вая блокада по Школьникова. Не рекомендується користуватися паранефральній блокадою по Вишневському через можливість розриву напруженої капсули нирки при випадковому її пошкодженні. 6. При відсутності ефффекта від вищевказаної терапії - екстрена госпіталізація в хірургічне або урологічне відділення, де проводиться катетеризація сечоводу, пункції-онная нефростомія або оперативне лікування. 7. Хворий з нирковою колькою, Ускладненої гострим пієлонефритом (високий підйом тамператури), підлягає негайній госпіталізації в стаціонар, без спроб проведення вищевказаного лікування. Теплові процедури протипоказані!

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1088 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)