АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Долікарська допомога при внутрішній кровотечі

Прочитайте:
  1. IV.Медична допомога
  2. N На внутрішній стінці матки є залишки залоз, з яких потім регенерує покрив ендометрію.
  3. Ановуляторні (однофазні) маткові кровотечі
  4. Виберіть із перерахованого на якому із шийних хребців є горбок до якого притискується загальна сонна артерія для зупинки кровотечі?
  5. Види кровотеч і перша допомога
  6. Види ушкодження опорно-рухової системи і перша допомога при них
  7. Визначення часу кровотечі (за Дьюком)
  8. ГАЗООБМІН У ЛЕГЕНЯХ І ТКАНИНАХ. РЕГУЛЯЦІЯ ДИХАННЯ. ХВОРОБИ ДИХАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ТА ЗАПОБІГАННЯ ЇМ. ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ УРАЖІЙЩ ОРГАНІВ ДИХАННЯ
  9. Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам
  10. Для якої клінічної форми запального процесу є характерними пост- або передменструальні кровотечі (кровомазання)

Ефективних засобів тимчасового підтримання гомеостазу при внутрішній кровотечі немає, але існують певні методи, які значною мірою можуть послабити її і дозволяють виграти час для направлення потерпілого в хірургічне відділення і екстреного втручання. Це забезпечення спокою, для чого хворого слід покласти на рівну поверхню, в напив сидячому положенні, заборонити вживання їжі та пиття, застосувати холод, наприклад, міхур з льодом на живіт. Транспортують хворого в положенні лежачи на ношах.

Кровотечі внутрішньо не медику розпізнати буває не так просто. Зазвичай такі кровотечі виникають внаслідок сильних ударів в живіт чи в область грудної клітини. У жінок внутрішньочеревний кровотеча може виникнути при позаматкової вагітності. Стан потерпілого людини при внутрішньому кровотечі, як правило, досить важкий. Часто відбувається втрата свідомості, людина сильно блідне, при кровотечі в плевральну область людина задихається.

Як допомогти людині у разі внутрішньої кровотечі? Без кваліфікованої медичної допомоги тут не обійтися. До приїзду медиків постраждалого людини слід розташувати в напівсидячому позі з зігнутими в колінах ногами. Якщо є підозра на внутрішньочеревний кровотеча, то на область живота кладуть холодний компрес. Звертаю увагу читачів Donlcc: ні в якому разі не пропонуйте людині їжі і пиття, принаймні, до приїзду бригади швидкої допомоги. При внутрішніх пошкодженнях грудної клітини холодний компрес прикладають на область грудей. Дуже важливо доставити потерпілого людини в медичний заклад якомога швидше, адже рахунок йде на хвилини.

Визначити внутрішню кровотечу набагато важче, ніж зовнішнє. Адже кров надходить у черевну або грудну порожнину або в будь порожнистий орган — шлунок, сечовий міхур, матку або кишечник. А оскільки навіть незначна її втрата може бути небезпечна для життя, характерні для кровотечі симптоми необхідно знати кожному.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 603 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)