АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Техніка введення вакцини БЦЖ

Прочитайте:
  1. A. Пасивна імунізація специфічним імуноглобуліном – інфільтрація в рану та в/м введення залишку і розпочаток курсу антирабічних щеплень
  2. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  3. C. Швидке введення в наркотичний сон
  4. VI. Неоперативна і оперативна хірургічна техніка.
  5. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  6. Білет 23 Оперативна техніка.Пояття про хірургічну операцію.Види операцій , інструментарій
  7. В. Техніка внутрішньом’язових ін’єкцій
  8. Введення в доказову медицину
  9. Введення в організм білкових гідролізатів, жирових емульсій
  10. Введення в хірургію.

АЛГОРИТМ

(Профілактика Щеплення).

Послідовність Зміст Примітки
Мета Специфічна профілактика туберкульозу  
  Показання Вакцинація новонароджених дітей та ревакцинація.   Вакцинацію проводьте на 3-тю добу життя дитини. Першу ревакцинацію проводять у 7 років, другу – у 14 років. Дітей з масою тіла 2000-2500г щеплюють вакциною БЦЖ-М
  Протипоказання до вакцинації Підвищення температури тіла, пологова травма, диспепсія, отит, захворювання шкіри, пневмонія, гемолітична хвороба, недоношеність (маса тіла при народженні менше ніж 2000г), ГРВІ.  
  Протипоказання до ревакцинації Сумнівна і позитивна проба Манту, захворювання та туберкульоз, шкірні захворювання, алергійні стани, ревматизм у гострій і підгострій фазі, енцефаліт, менінгіт, гострі та хронічні інфекційні процеси, імунодефіцитні стани, злоякісні захворювання крові, ускладнення після попереднього щеплення.  
Місце виконання Пологовий будинок, кабінет щеплення лікувально-профілактичних закладів.  
Підготувати необхідне Протитуберкульозна суха вакцина БЦЖ в ампулах по 1мг, розчинник (ізотонічний розчин натрію хлориду) в ампулах по 2мг, стерильні туберкулінові шприци, шприци ємкістю 2мл, 70% розчин етилового спирту, стерильні: ватні кульки, гумові рукавички. Захисні окуляри, дезінфекційний розчин, склянка з темним ковпачком для зберігання відкритої ампули.   Суха вакцина БЦЖ являє собою живі мікобактерії вакцинного штаму БЦЖ. Вона зберігається у холодильнику; у пологовому будинку в спеціальній кімнаті.
Алгоритм виконання Перевірте наявність дозволу на щеплення, прізвище дитини. Вимийте руки, просушіть індивідуальним рушником, надягніть стерильні гумові рукавички. Вакцину БЦЖ розведіть у 2мл ізотонічного розчину натрію хлориду. Наберіть у туберкуліновий шприц 0,2мл вакцини БЦЖ. Надлишок вакцини витисніть на ватну кульку до 0,1мл. Шкіру зовнішньої поверхні лівого плеча на межі між верхньою та середньою третиною обробіть двічі 70% розчином етилового спирту, просушіть стерильною ватною кулькою. Просушіть місце ін’єкції стерильною сухою ватною кулькою. Натягніть шкіру в ділянці ін’єкції. Введіть голку внутрішньо шкірно зрізом угору і введіть 0,1мл вакцини. Відкриту ампулу покладіть у склянку, накрийте стерильною серветкою та темним ковпачком. Відкриту ампулу зберігайте не більш ніж 2 години. Продезінфікуйте ампулу із залишками вакцини, шприци, ватні кульки, гумові рукавички.   Напередодні проведення щеплення дитину оглядає лікар або фельдшер на ФАПі, проводить термометрію та дає дозвіл на проведення щеплення. Дозвіл на проведення щеплення заносять в «Історію розвитку дитини» (форма № 112/о), в пологовому будинку - в «Історію новонародженого» (форма № 097/о). Вакцина БЦЖ містить 1мг культури БЦЖ. Одна вакцинна доза міститься в 0,1мл розведеної вакцини, що становить 0,05мг культури БЦЖ. При правильному введенні вакцини з’являється папула білуватого кольору діаметром 6-8мм, 54-6мм, у ново народних. Через 15-20хв папула зникає.
  Поради матері Місце вакцинації не можна обробляти йодом, не слід накладати пов’язку. Необхідно оберігати місце ін’єкції від механічного ушкодження.  
Заповнити медичну документацію Дані про проведення щеплення запишіть в «Історію розвитку дитини» (форма № 112/0), «Журнал реєстрації вакцинації і ревакцинації БЦЖ» та «Історію новонародженого» (форма № 097/0), карту імунізації, форму 063, паспорт новонародженого.   Зазначте дату щеплення, серію і контрольний номер вакцини.

АЛГОРИТМ


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 1481 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)