АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Моделі і принципи психологічної допомоги.

Принципи:

1. Принцип особистісного підходу базується на положеннях Роджерса про важливість кожної особистості.

2. Казуальний принцип – уявлення про те, що пс допомога має орієнтуватись не на зовнішні прояви, а на джерела, що викликають порушення.

3. Принцип комплексності – взаємодія різних фахівців.

4. Принцип діяльнісного підходу.

 

Категорія адаптації в онтогенезі.

Психологічна адаптація - система заходів, спрямованих на формування в особи здатності пристосовуватися до існуючих у суспільстві вимог та критеріїв за рахунок присвоєння їй норм і цінностей даного суспільства.

 

Поняття психологічно реабілітації в аспекті комплексної реабілітації інвалідів.

Психологічна реабілітація - система заходів, спрямованих на відновлення, корекцію психологічних функцій, якостей, властивостей особи, створення сприятливих умов для розвитку та утвердження особистості.

 

Система заходів психологічної допомоги особам з психофізичними порушенням.

Система заходів включає в себе: пс діагностику, пс консультування, пс корекцію та пс підтримку. (таблица с первого вопроса).

Психологічне консультування, психологічна корекція і психотерапія — це різні рівні психологічної допомоги. Вони тісно поєднані, а багато в чому безпосередньо переплітаються. Разом з тим є певні відмінності, пов'язані з межами й обсягом втручання, що дає нам змогу зробити поділ цих сфер діяльності.

 

7. Психологічне консультування в системі психологічної реабілітації.

Психологічне консультування — сфера практичної професійної діяльности психолога, пов'язана з наданням допомоги потребуючим її людям у вигляді порад, рекомендацій щодо вирішення життєвих психологічних проблем. Такі рекомендації клієнт отримує на основі особистого спілкування з ним психолога-консультанта як підсумок аналізу проблеми, вивчення того, як вона виникла в житті клієнта.

 

Поняття психологічного консультування, основні завдання психологічного консультування дітей і підлітків з порушеннями психічного та/або фізичного розвитку.

Зміст діяльності – емоційна підтримка, ціннісно-смислове орієнтування, припрацювання життєвих стратегій. При роботі з підлітком предметом діяльності є саме ставлення, емоційно-вольове регулювання, цілі, цінності, ситуація життєдіяльності та розвитку і т. д.

 

Системні блоки психологічного консультування.

Встановлення контакту, дослідження ситуації, постановка мети, пошук рішень, підведення підсумків.

 


Дата добавления: 2015-11-28 | Просмотры: 345 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)