АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Потреба розвитку потенціалу у сфері регіонального та місцевого розвитку в Україні

Прочитайте:
  1. E Аномалії розвитку нервової системи
  2. Автоматизм. Проходження потенціалу дії в атипових кардіоміоцитах синоартріального вузла, фізіологічна роль.
  3. Аномалії розвитку.
  4. Велику роль у розвитку виразкової хвороби шлунка й дванадцятипалої кишки надають
  5. Відсутність динаміки кривої фізичного розвитку
  6. Вікові особливості етапів розвиткустатевих клітин чоловіка та жінки.
  7. ВРОДЖЕНІ ВАДИ РОЗВИТКУ СТАТЕВИХ ОРГАНІВ
  8. Директор Департаменту організації та розвитку
  9. Ембріогенез (процеси розвитку).
  10. Загальна характеристика механізмів розвитку основних захворювань нирок

Сьогодні в Україні спостерігається гостра потреба в реформуванні діючих та запровадженні нових інструментів державної політики у сфері регіонального та місцевого розвитку. За останні кілька років було здійснено низку важливих кроків щодо реформування згаданої сфери. Так, у 2012 році утворено Державний фонд регіонального розвитку, який ще має стати основним джерелом фінансування проектів регіонального розвитку, розроблених у областях України за принципом «знизу вгору». Триває робота над новою Державною стратегією регіонального розвитку, яка покликана на якісно новому рівні визначити цілі та завдання державної регіональної політики до 2020 року. Наступним кроком буде розробка Плану реалізації Державної стратегії регіонального розвитку України до 2020 року – документа, який має по-новому підійти до організації зусиль держави в особі центральних органів виконавчої влади щодо формулювання та подальшої реалізації конкретних інвестиційних проектів з метою досягнення цілей та виконання завдань Державної стратегії регіонального розвитку.

На часі – ухвалення базового для означеної сфери Закону України «Про засади державної регіональної політики» [1], який має запровадити нову систему стратегічного планування та нову систему інституційного забезпечення регіонального розвитку. Зокрема, проект закону у нинішній редакції передбачає утворення у всіх регіонах нових інституцій – агенцій регіонального розвитку.

Є перспектива ухвалення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, реалізація якої у подальшому може суттєво змінити систему управління розвитком територій.

Українські громади у результаті реформ отримають у своє розпорядження нові механізми, нові можливості розвитку, а отже будуть потрібні нові фахівці зі значно вищим рівнем професійного потенціалу для практичного застосування інструментів місцевого та регіонального розвитку та ефективного використання ресурсів.

На жаль, нинішній інституційний потенціал є недостатнім для забезпечення ефективного регіонального і місцевого розвитку в Україні. Тому сьогодні особливої актуальності набуває проблема мобілізації та суттєвого підвищення потенціалу, спроможностей людей та інституцій, що здійснюють свою діяльність у цій сфері.

Практика численних проектів з розвитку спроможностей однозначно свідчить про те, що підтримка інституцій є корисною, однак недостатньою. Сталість організацій у період значних суспільних трансформацій, як правило, є незначною. Інституції виникають і зникають доволі швидко, а ресурси, спрямовані на інституційний розвиток організації, у разі її занепаду чи зникнення фактично виявляються витраченими марно. Людей, які представляли таку інституцію, надалі буває складно знайти. Відомі також приклади, коли організації утворювалися безпосередньо з метою отримання грантових ресурсів і навіть не ставили собі за мету інституційну сталість. Відтак, після завершення зовнішнього фінансування завершувалася й відповідна активність інституції.

Зважаючи на це, видається важливою ідентифікація та персоніфікація досвіду, потенціалу та спроможностей окремих фахівців, причетних до тих чи інших ідей/практик, носіїв знань, навичок, досвіду. Цього можна досягнути, підтримуючи та об’єднуючи не інституції, а безпосередньо людей.

Фактично, йде мова про те, аби персоналізувати важливий для регіонального та місцевого розвитку практичний досвід, трансформувати знеособлені кращі практики у продукти та послуги конкретних людей – фахівців та практиків, які знають, що і як робити і готові ділитися цим з іншими: консультувати, радити, допомагати, показувати на практиці.

У результаті ефективного пошуку таких людей та їх мобілізації буде утворено професійну спільноту – мережу фахівців та практиків з регіонального та місцевого розвитку.

Про необхідність створення професійної мережі фахівців та експертів у сфері регіонального розвитку на засіданні Ради регіонів 21 березня цього року говорив Президент України В.Янукович [2]:

«Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості створення в Україні мережі фахівців та експертів з питань регіонального розвитку. Про це Глава держави заявив під час засідання Ради регіонів.

Як зазначив Президент, створення мережі дозволить застосувати нові підходи до вирішення нагальних питань у сфері регіонального розвитку. «Зауважу, що створення такої мережі має підтримку з боку наших партнерів-сусідів», - сказав Віктор Янукович»


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 426 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)