АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Характеристика будови та функції шлунку.

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. II. Лебон и его характеристика массовой души
  4. III. Характеристика на интерна
  5. IX. Характеристика основных классов АМП
  6. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  7. Анатомическая характеристика
  8. Анатомическая характеристика
  9. Анатомічна та фізіологічна характеристика ретикулярної формації
  10. Анатомія та функції сечовивідних шляхів

Шлу́нок — це розширена ділянка травної трубки, здатна тривалий час утримувати значну кількість їжі, допоки відбудеться перетравлення поживних речовин. Анатомія У шлунку виділяють кардіальну, фундальну і пілоричну частини, шлунка, передню і задню стінки, велику й малу його кривизну. Слизова оболонка шлунку характеризується гетерогенність клітинного складу шлункових залоз: головні клітини виділяють ферментишлункового соку. Основна травна функція шлунку полягає в гідролізібілків. Крім того, в ньому продовжується перетравлення вуглеводів. Фізіологія У шлунку продовжується дія ферментів слини, і їжа зазнає подальшої хімічної та механічної обробки. Хімічна обробка їжі відбувається внаслідок дії на неї шлункового соку. Фермент шлункового соку розщеплює складні білки на простіші молекули амінокислот. Шлунковий сік містить також ферменти, які розщеплюють жири. Слиз захищає стінки шлунка від дії соляної кислоти та від самоперетравлювання власними білковими ферментами. Велике значення для процесів травлення в шлунку має соляна кислота. Вона активує білкові ферменти, які виділяються із залоз у неактивному стані; стимулює рухову активність шлунка, вбиває бактерії і припиняє гнильні процеси. Але як висока, так і низька кислотність порушують травлення в шлунку, призводять до низки хвороб.

 

39. Екстра- пірамідна система стрруктура, функції, зв*язки із руховими шляхами.

Екстра-пірамідна система структура, функції, зв’язки з руховими шляхами. Екстрапірамідна система - сукупність структур (утворень) головного мозку, що беруть участь в управлінні рухами, підтримці м'язового тонусу і пози, минаючи кортікоспінальних систему. Структура розташована у великих півкулях і стовбурі головного мозку. Екстрапірамідна система складається з наступних структур головного мозку: базальні ганглії, червоне ядро, інтерстиціальне ядро, тектум, чорна субстанція, ретикулярна формація моста і довгастого мозку, ядра вестибулярного комплексу, мозочок, премоторначастина кори, смугасте тіло. Функції 1. створює передумови для здійснення рухових актів, готує м’язи до дії, 2. приймає участь в забезпеченні пози, 3. автоматизовує несвідому регуляцію свідомих рухів, 4. забезпечує автоматизовані, стереотипні рухи, а також рефлекторні захисні рухи. 5. забезпечує рухові прояви емоцій.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1307 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)