АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Послідовність оцінки обстановки. 1. Визначити ступінь вертикальної стійкості повітря /Додаток 4/.

Прочитайте:
  1. Внутрішні методи оцінки ступеня розкриття шийки матки.
  2. Для оцінки санітарного стану пологового будинку проведено обстеження медичного персоналу на бактеріоносійство. Які мікроорганізми особливо небезпечні для оточуючих?
  3. Загальні критерії оцінки побічних ефектів лікування (CTCAE)
  4. Коефіцієнти оцінки складності предметів
  5. Методи оцінки готовності організму вагітної до пологів
  6. Методи оцінки готовності організму вагітної до пологів.
  7. Методика оцінки кульшових суглобів на предмет дисплазії
  8. Оцінка стану новонародженого та послідовність дій при здійсненні медичного догляду за здоровою новонародженою дитиною.
  9. оцінки кульшових суглобів на предмет дисплазії
  10. Передумовою правильної оцінки болю в животі є вірно зібраний анамнез.

 

1. Визначити ступінь вертикальної стійкості повітря /Додаток 4/.

2. Визначити глибину поширення хмари зараженого повітря з уражаючими концентраціями /глибину зони зараження/ по додатку 5.

У додатку подані значення глибини /Г/ на відкритій місцевості при швидкості вітру 1 м/с для необвалованих ємкостей. Якщо швидкість вітру більше 1 м/с, застосовують поправочні коефіцієнти. Значення глибини необхідно помножити на поправочний коефіцієнт. /Примітка 1 до додатку 5/.

Для обвалованих ємкостей глибина /Г/ зменшується в 1,5 рази, а для закритої місцевості /міська забудова, ліс/ - в 3,5 рази. /Примітка 2 до додатку 5/

3. Визначити ширину і площу зони хімічного зараження. Ширина визначається із наступних співвідношень:

при інверсії Ш = 0,3 Г;

при ізотермії Ш = 0,15 Г;

при конвекції Ш = 0,8 Г,

де Г - глибина зони зараження, км.

Площа зони хімічного зараження / SЗ, км2/ розраховується як площа рівнобедреного трикутника.

(км2)

 

4. Нанести зону хімічного зараження на карту-схему /Додаток 10/.

5. Визначити час підходу зараженого повітря до найближчого населеного пункту, який попадає в зону зараження.

Час підходу / t, хв/ визначається як частка від ділення відстані / R, м/ від місця розлиття СДОР до ближчої межі даного населеного пункту на середню швидкість / W,м/с/ переносу зараженого повітря.

 

Середня швидкість переносу зараженого повітря визначається із додатку 6.

Заражене повітря поширюється на висоти, де швидкість більша, ніж біля поверхні землі. Внаслідок цього середня швидкість розповсюдження зараженого повітря буде більша від швидкості вітру біля поверхні землі.

6. Визначити тривалість уражаючої дії СДОР / tуд / у місці розлиття /Додаток 7/. Тривалість уражаючої дії СДОР визначається часом випаровування СДОР із поверхні її розлиття. В додатку подано час випаровування для швидкості вітру 1 м/с. При швидкості вітру більше 1 м/с, застосовують поправочні коефіцієнти. Значення випаровування потрібно помножити на поправочний коефіцієнт.

7. Визначити можливі втрати людей в осередку хімічного ураження./Додаток 8/ Втрати робітників, службовців і проживаючого населення поблизу об`єкту, а також особового складу формувань ЦО будуть залежати від кількості людей, що перебувають на площі осередку ураження, ступеня захищенності їх і своєчасного використання засобів індивідуального захисту (протигазів). Окремо розрахувати (у %) можливі втрати людей при перебуванні на відкритій місцевості, а також у простих укриттях, приміщенях.

Кількість робітників і службовців, що перебувають в осередку ураження, підраховуються по їх наявності на території об`єкту по приміщенням, цехам; кількість населення – по жилим кварталам в місті (населеним пунктам).

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 356 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)