АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Теорема

Прочитайте:
  1. Внешние эффекты. Теорема Коуза
  2. Внешние эффекты. Теорема Коуза
  3. Зовнішні ефекти. Теорема Коуза
  4. Мережі, потоки в мережах. Теорема Форда - Фалкерсона
  5. Поток вектора напряженности электростатического поля. Теорема Гаусса для электростатического поля в вакууме
  6. Сложение ускорений (теорема Кориолиса)
  7. ТЕОРЕМА 1.4
  8. ТЕОРЕМА 5.3
  9. Теорема о СНФ

Граф містить ейлерів цикл тоді і тільки тоді, коли він зв'язний і степені всіх його вершин — парні.

□ Якщо граф ейлерів, то він зв'язний і при обході ейлерова циклу захід і вихід в чергову вершину вносить дві одиниці в її степінь (тому що ребра не повторюються). Оскільки проходяться всі ребра графа, то степені всіх вершин — парні.

Нехай тепер зв'язний граф О має парні степені вершин. Оберемо вершину x1і перейдемо від неї до вершини хі за деяким ребром уk пофарбувавши його подумки у будь-який колір. З вершини хі рушимо далі в х2 по непофарбленому ребру, пофарбувавши його після проходження. Просуваючись таким чином по не пофарбованим ребрам, ми повинні повернутися до вихідної вер­шини (зустрічаючи, можливо, інші вершини кілька разів), бо у протилежному випадку вер­шина xp, з якої ми не може­мо рухатися далі, має непарну степінь. Повернувшись перший раз у вершину x1, ми пофарбує­мо граф С0, що є за побудовою ейлеровим циклом.

 

Матриця суміжності A:

Х – множина вершин.

aij – кількість дуг з вершини хi в вершину xj.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 417 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)