АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Підшкірно

Прочитайте:
  1. Вкажіть місце формування латеральної підшкірної вени.
  2. Протокол виконання підшкірної ін'єкції (введення інсуліну).
  3. Протокол виконання підшкірної ін'єкції (введення олійного розчину).

,1

Внутрішньошкірно

,0

Внутрішньовенне

.0

До стаціонару поступила дитина зі скаргами на біль у кістках, суглобах. Об'єктивно: стан дитини важкий, шкіра бліда, крововиливи, печінка та селезінка збільшені, пальпуються всі групи периферичних лімфатичних вузлів. В аналізі крові - нормохромна анемія, тромбоцитопенія; у лейкоцитарній формулі - бластні клітини. Про яке захворювання можна думати?

.

Анемія

,0

Геморагічний васкуліт

,0

Гемофілія

,0

Лейкоз

,1

Тромбоцитопенія

.0

 

Дитина 7-ми місяців відмовляється від овочевого пюре та фруктових соків. Мати стурбована з приводу розвитку анемії у дитини. На який діагностичний критерій повинна звернути увагу медична сестра при здійсненні медсестринського обстеження?

.

Попрілості

,0

Себорейні лусочки

,0

Блідість шкіри та слизових оболонок

,1

Молочний струп

,0

Кишкові розлади

.0

Здійснюючи І етап медсестринського процесу, медична сестра виявила у 5-річного хлопчика блідість шкіри та слизових оболонок, тріщини в куточках рота. Лікар поставив діагноз - залізодефіцитна анемія. Які з перерахованих причин могли спровокувати дану патологію?

.

Часті респіраторні захворювання

,0

Довготривале отримання антигістамінних препаратів

,0

Овочеве харчування

,0


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 404 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)