АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Що з переліченого вказує на тампонаду сердца?

Прочитайте:
  1. Как узнать есть ли у вас ишемическая болезнь сердца?
  2. Какие симптомы бывают при ишемической болезни сердца?

 

А.* Парадоксальний пульс;

 

Б. Високий пульсовий тиск;

 

В. Симптом Кусмауля;

 

Г. Посилений верхівковий поштовх;

 

Д. Діастолічний шум на верхівці.

 

20. Хвора С., 37р., знаходилася на прийомі у лікаря-стоматолога з приводу протезування зуба. При розширенні каналу пацієнтка поскаржилася на запаморочення голови, шум у вухах, потемніння в очах, нудоту.

Об’єктивно: блідість обличчя, холодний піт. ЧД 12 за хвилину, Пульс 54 за хвилину, АТ 110/65 мм рт.ст. Маніпуляцію було припинено.

У наданні невідкладної допомоги цій хворій найбільше значення матимуть:

А) солодкий чай;

 

Б) *нашатирний спирт;

 

В) валідол;

 

Г) мезатон;

 

Д) адреналін.

 

21. Хвора П., 52р., яка хворіє на гіпертонічну хворобу, звернулася до лікаря-стоматолога з приводу протезування зубів. Сидячи в кріслі, вона поскаржилася на головний біль. Лікар попросив хвору потерпіти і продовжив примірку протезів. Через деякий час у хворої з’явилося запаморочення, ниючий біль в серці, нудота, почалося блювання.

Об’єктивно:Пульс 82 за хвилину, ритмічний, напружений. АТ 200/110 мм рт.ст.

В наданні невідкладної допомоги найбільше значення матиме:

А) фентаніл, фуросемід;

 

Б) фраксипарин, валідол;

 

В) *пентамін, фуросемід;

 

Г) адреналін, пан ангін;

 

Д) аміодарон, фраксіпарін.

 

22. Хворий Г., 41 року, під час занять у тренажерному залі раптово відчув інтенсивний гострий біль у лівій половині грудної клітки з іррадіацією в шию, ліву руку. З'явилася задишка, запаморочення. Об'єктивно: стан середньої тяжкості, блідий, задишка, запаморочення. ЧДР - 26 за хв. Ліва половина грудної клітки відстає в акті дихання, голосове тремтіння не визначається. При перкусії справа - звук ясний легеневий, зліва - типманічний. При аускультації справа - дихання везикулярне, зліва - дихальні шуми не вислуховуються. Права границя відносної серцевої тупості на 1,5 см назовні від правого краю грудини, ліва не визначається. Тони серця приглушені, тахікардія, пульс - 116 за хв., слабкого наповнення, АТ - 90/60 мм рт. ст. Живіт без особливостей.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 344 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)