АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еволюційний процес

Прочитайте:
  1. B) любые сведения, полученные в ходе производства по делу с соблюдением требований уголовно-процессуального законодательства, имеющие отношение к делу
  2. E) Нарушение мнестических процессов при поражении лобных долей мозга
  3. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  4. L. Участие желчи в процессе пищеварения.
  5. Абсцес, флегмона (запальні та гнійні процеси на місці ін’єкції).
  6. Адаптация – системный, стадийно протекающий процесс приспособления организма к воздействию экзо- и эндогенных факторов.
  7. Анатомо - топографические особенности решетчатого лабиринта могут способствовать переходу патологических процессов в глазницу, полость черепа, на зрительный нерв.
  8. Аффективные процессы
  9. Б. создаются вне процесса производства
  10. Б. создаются вне процесса производства

Еволюція кровоносної системи відбувалася в напрямах:

· розвиток судин, поява в їхніх стінках м‘язової тканини і формування замкненої кровоносної системи з незамкненої;

· перетворення порожнинної рідини на кров зі спеціалізованими клітинами;

· поява центрального органа кровообігу і його удосконалення, що забезпечило розділення крові;

· поділ крові на венозну і артеріальну, що досягається шляхом утворення двох кіл кровообігу.

Цікаво знати, що:

· Англійські лікарі зробили цікаве відкриття: деякі клітини кісткового мозку, у нормі зайняті продукуванням клітин крові, можуть перетворюватися у клітини печінки. Можливо, у майбутньому пересадку печінки вдасться заміняти пересадкою на її місце клітин, узятих з кісткового мозку самого пацієнта.

· Американські та німецькі спеціалістизараз розробляють протез серцевого клапана для дітей, який, як чекають, буде рости разом із пацієнтом. Якщо такий клапан вживити дитині, у подальшому не буде потреби у повторних операціях для заміни на більш крупніший клапан у ростучому серці. Більш того, протез поступово обростає клітинами хазяїна і стає зовсім своїм.

· Вперше в історії кардіології людині імплантували штучне автономне механічне серце. Третього липня 2001 року хірурги Луісвільського університету (штат Кентуккі) Ламан Грей і Роберт Даулінг у Єврейському шпиталі зробили таку операцію чоловіку (50 років), який до того ж страждав на діабет. Цій людині було імплантовано автономне штучне (механічне) серце "AbioCor", яке живиться від спеціальних в нього вмонтованих елементів живлення. Апарат "AbioCor" виготовлений фірмою "Abiomed Inc." у штаті Массачусетс. Нове серце ритмічно скорочується 120 раз у хвилину, забезпечуючи кровоток, але дихання підтримується за допомогою механічного вентилятора, до якого його періодично підключають. Після складної операції пацієнт живий і штучне серце допомагає йому дихати і поступово звільнятися від рідини, яка накопичилася у легенях до імплантації.

· Французькі медики стверджують, що споживання їжі, яка включає велику кількість овочів, фруктів, виробів із борошна грубого помелу, рибу та бобові корисно людям з вадами серцево-судинної системи. Ймовірність повторного інфаркту міокарда зменшується у цьому разі на 50-70%.

 
 

 



Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 522 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)