АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Взяття матеріалу із сечової системи

Прочитайте:
  1. E Аномалії розвитку нервової системи
  2. IV. Зміст навчального матеріалу
  3. IV. Зміст навчального матеріалу
  4. IV. Зміст навчального матеріалу
  5. IV. Зміст навчального матеріалу
  6. IV. Зміст навчального матеріалу
  7. IV. Зміст начального матеріалу
  8. VI. ЗМІСТ ЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ
  9. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  10. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ! Сеча здорових дітей стерильна! Забруднення її починається в дистальному відділі сечовивідного каналу, де містяться мікроорганізми, що потрапляють сюди з:

- анального отвору;

- слизової оболонки статевих органів.

Для бактеріологічного дослідження необхідно брати 3–5 мл першої ранкової сечі в стерильний посуд, починаючи із середини сечовипускання.

Велике значення має ретельний туалет сечовивідних органів, проведений за всіма правилами – тільки зверху вниз із заміною щораз серветки на нову!

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Ранкова сеча, як правило затримується в сечовому міхурі кілька годин, що сприяє збільшенню в ній кількості мікроорганізмів.

Сечу до дослідження не зберігати більше 1 години. При зберіганні в холодильнику вона придатна для дослідження впродовж 1 доби, не більше, оскільки в ній проходить процес безперервного збільшення мікроорганізмів, що може повністю змінити результати кількісного дослідження.

Немає необхідності брати сечу катетером, тому що стерильний катетер, уведений у сечівник, захоплює за собою мікроорганізми з дистальних відділів, і вони потрапляють у міхурну сечу, як при природному сечовипусканні.

Про бактеріурію говорять у тому випадку, коли в 1 мл сечі виявляють до 100000 бактерій, і тільки у разі 3-кратного виявлення.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 611 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)