АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Технологія виготовлення коагулянту з каоліну

Прочитайте:
  1. Виготовлення плаката
  2. Клініко-технологічні етапи виготовлення знімних шин
  3. Клініко-технологічні етапи виготовлення знімних шин
  4. Клініко-технологічні етапи виготовлення знімних шин
  5. Клініко-технологічні етапи виготовлення знімних шин
  6. Строки виготовлення й ремонту протезно-ортопедичних виробів ортопедичного взуття
  7. Технологія виробництва
  8. Яка технологія рефлексологічного методу визначення статевої охоти?

Наважку каоліну а=(10÷20) г завантажують в фарфорову кювету і обпалюють у муфельній печі при температурі (873±10) Κ протягом (0,5±0,05) год. Після повітряного охолодження до температури (313±10) Κ наважку об­паленого каоліну завантажують у термостійкий скляний реактор з робочим об'ємом (150÷200) см3, туди ж заливають розрахований об'єм 20 %-го роз­чину сульфатної кислоти, герметизують реактор гумовим корком зі зворотним холодильником і закріплюють на поверхні нагріву холодної електричної пли­тки із закритою спіраллю. Після ввімкнення електроплитки і зворотного хо­лодильника реакційна суміш доводиться до кипіння і кип'ятиться при низькій інтенсивності пароутворення протягом (50±5) хв. Без вимкнення зворотного холодильника реактор охолоджують на повітрі приблизно до 343 К, а потім з вимкненим холодильником струменем води до температури не більш 313 К. Реакційну суміш фільтрують на вакуумному нутч-фільтрі. Після повного відфільтровування розчину осад на фільтрі промивають 5 см3 води і відфіль­тровані розчини об'єднують. Визначають масу одержаного розчину коагуля­нту на технічних терезах, аналізують у ньому вміст алюмінію, обчислюють концентрацію А12О3 у виготовленому розчині коагулянту і ступінь вилучення А12О3 в розчин коагулянту.

Сульфат алюмінію одержують у термостійкому реакторі (скляній колбі) 1, яка має зворотній холодильник 2. Реакційну суміш підігрівають до температури кипіння на електроплитці закритого типу 3ю Установку монтують на штативі 4 (рис. 1.1)

Рис. 1.1 Схема установки синтезу гідроксохлоридного алюмінієвого коагулянта.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 281 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)