АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Технологія виробництва

Прочитайте:
  1. Вибір факторів виробництва
  2. Визначення витрат виробництва
  3. ВИЗНАЧЕННЯ ЦІНИ Й ОБСЯГУ ВИРОБНИЦТВА В УМОВАХ ДОСКОНАЛОЇ КОНКУРЕНЦІЇ
  4. Деякі варіанти стану монополіста в короткому періоді. Визначення ціни і обсягу виробництва для мон-а.
  5. Зробимо припущення, що в процесі виробництва беруть участь тільки 2 змінних фактора: праця (L) і капітал (K), і вони мають відповідну ціну (Pl) i (Pk).
  6. Капітал як фактор виробництва довготривалого користування. Поняття позичкового процента. Визначення ставки позичкового процента за умов досконалої конкуренції.
  7. Похідний попит на фактори виробництва:екон. сутність, осн. характ. в мікро теоріях
  8. Праця як фактор виробництва: попит і пропозиція.
  9. Розділ 4. Теорія виробництва.
  10. Розділ 7. Ринки факторів виробництва.

ТЕМА 3. ВИРОБНИЦТВО

 

ПЛАН

 

3.1 Технологія виробництва

3.2 Ізокванти

3.3 Виробництво з одним змінним фактором виробництва (працею)

3.4 Виробництво з двома змінними факторами

Технологія виробництва

Теорія виробництва та витрат є центральною в економічному управлінні фірмою. Виробництво – основна область діяльності фірми.

Фірми використовують виробничі фактори, які називаються також вхідними факторами виробництва. Ми можемо підрозділити виробничі фактори на великі категорії – праця, матеріали та капітал, кожна з яких включає більше вузькі угруповання.

Взаємовідносини між факторами, які вводять, виробничим процесом і підсумковим виходом продукції описується виробничою функцією. Виробнича функція вказує максимальний випуск продукції Q, що може зробити фірма при кожному окремому сполученні факторів виробництва. Припустимо, що вводять два фактора: працю L і капітал К. Тоді:

 

Q = F (L, К)

 

Дане рівняння показує, що обсяг випуску продукції, залежить від кількості двох виробничих факторів – капіталу та праці. Наприклад, за допомогою виробничої функції можна визначити обсяг максимального врожаю, що одержить фермер при тих або інших сполученнях погодних умов, фондоозброєності праці та зайнятої робочої сили. Отже, виробнича функція відбиває різноманітні способи з'єднання виробничих факторів для виробництва певного обсягу продукції. Рівняння може бути застосовано до певної технології. Тому що технологія стає усе більше прогресивної, фірма може збільшити обсяг виробництва продукції при фіксованому наборі виробничих факторів.

Виробничі функції не допускають марнотратних або нерентабельних виробничих процесів – вони передбачають економічну ефективність фірм.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 360 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)