АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Психрометричного перетворювача

Класична структурна схема первинного вимірювального перетворювача психрометра для вимірювання вологості повітря (газового середовища) приведено на рис.1. В корпусі психрометра розміщено два дротяних тензорезистори: «сухий» 3 (R ) та «мокрий» 1 (R ). Терморезистор 1 (R ) має бавовняне обплетення (гігроскопічна тканина), яке всмоктує воду із посудини 13. Вода у посудину надходить крізь трубку 4.

Для підтримання постійного рівня води у посудині 13 застосовується переливна трубка 10: якщо рівень води в посудині 13 стає нижче рівня, який задає кінець (ніпель 12) переливної трубки 10, то крізь нижній кінець трубки 10 починає надходити повітря у бачок 6 і відповідна кількість води доливається у посудину 13 по трубці 4 через кран 5. Бачок 6 після його заповнення дистильованою водою герметичне закривається пробкою 7. При відкри­тому крані 5 вода із бачка надходить у посудину 13.

Рис. 1 Схема датчика автоматичного психрометра

Коли рівень води досягає отвору ніпеля 12 і перекриває його, припиняється доступ повітря у бачок 6 через трубку 10 і в бачку утворюється вакуум, який зрівноважує різницю рівнів, і подача води припиняється.

По мірі випаровування води її рівень у посудині 13 знижується, відкривається ніпель 12 і у бачок 6 по трубці 10 знов починає по­ступати повітря, внаслідок чого вода знов надходить у ванночку 13.

Для продування повітря або газу датчик обладнаний витяжним пристроєм, який складається з електродвигуна 11, на валу якого роз­міщена крильчатка вентилятора.

Датчик психрометра з'єднаний з вторинним приладом 8 кабелем 9.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 384 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)