АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порядок виконання роботи. 1. Ознайомитись з будовою лабораторного психрометра Ассмана і з поряд­ком визначення відносної вологості за допомогою психрометричних таб­лиць (див

Прочитайте:
  1. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  2. II. Порядок выполнения работы
  3. II. Порядок выполнения работы
  4. II. Порядок проведения предварительных осмотров
  5. III. Порядок выполнения работы.
  6. III. Порядок комплектування закладу
  7. III. Порядок проведения периодических осмотров
  8. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  9. IV. Порядок оказания медицинской помощи беременным женщинам, роженицам и родильницам с сердечно-сосудистыми заболеваниями, требующими хирургической помощи
  10. IV. Порядок оскарження рішення експертних комісій

1. Ознайомитись з будовою лабораторного психрометра Ассмана і з поряд­ком визначення відносної вологості за допомогою психрометричних таб­лиць (див. таблицю).

2. Підготувати до роботи лабораторний психрометр (зволожити водою гігроскопічний чохол "вологого" термометра).

3. Зняти показання за шкалами лабораторного психро­метра Ассмана - "сухого" та "вологого" термометрів і визначити психрометрину різницю температур. Використовуючи психрометричну таблицю, визначити відносну вологість повітря у лабораторії.

4. Підготувати до роботи установку автоматичного психрометра в складі первинного вимірювального перетворювача типу ДВП-03 та вторинного приладу МПР51-Щ4, (стежити, щоб скляна посудина первинного вимірювального перетворювача для змочування "вологого" термометра була заповнена водою вище нижнього отвору).

5. Увімкнути живлення 220 В стенда тумблером "Живлення 220 В"

6. Ввімкнути підігрівач, що висушує та підігріває повітря на вході первинного вимірювального перетворювача, та «Вентилятор». Стежити за зменшенням значення вологості по шкалі «Вологість» приладу МПР51-Щ4 та за одночасним збільшенням психрометричної різниці температур. Заносити в таблицю протоколу повірки значення відносної вологості від максимального її значення 95% до значення 45% через кожних 5% та відповідні їй температури "сухого" і "вологого" термометрів на індикаторі «Параметр» МПР51-Щ4 (використовувати клавішу “«”, натискування на яку приводить до почергового виведення на індикатор «Параметр» значень обох температур). Всі значення занести в таблицю повірки і використовувати, як зворотну гілку характеристики перетворення автоматичного психрометра.

5. Одночасно постійно розраховувати психрометричну різницю і як тільки вона досягне значення, яке дорівнює психрометричній різниці приладу Ассмана, зняти покази в цей момент з індикатору «Вологість» МПР51-Щ4, яка відповідає відносній вологості повітря у лабораторії.

Результати спостережень занести окремо в протокол повірки і підра­хувати похибку автоматичного психрометра. За дійсне значення вологості взяти значення, що отримане за психрометричною таблицею по п.3.

6. Як тільки буде досягнуте на індикаторі «Вологість» значення відносної вологості в 45%, вимкнути підігрівач і стежити за зростанням відносної вологості. Пряму характеристику перетворення приладу зняти при тих же значеннях відносної вологості, що і для зворотної. Фіксувати значення вологості через кожні 5% (50%, 55%, …і т.д.) до значення 90% (або 95%) і відповідні їм значення температур "сухого" та "вологого" термометрів

7. Розрахувати психрометричні різниці температур у вибраних точках для обох гілок характеристики перетворення. Використовуючи отримані значення психрометричної різниці та показання "вологого" термометра у цих точках, за психрометричною таблицею методом інтерполяції визначити відносну вологість повітря, яку прийняти як дійсне значення.

8. Провести розрахунок похибок. За діапазон вимірювання прийняти різницю між досягнутим максимальним значенням вологості (95% чи 90%) та мінімальним (45%).

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 366 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)