АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Опис установки

Прочитайте:
  1. Автоматические мысли и установки.
  2. Данные установки.
  3. Защита установки
  4. Исходные установки.
  5. Направленность человека, его установки и ценности
  6. ОПИСАНИЕ УСТАНОВКИ
  7. Основные блоки стоматологической установки
  8. Подготовка установки к работе.
  9. Политические и религиозные установки

Установка для вимірювання вологості повітря в приміщенні (див. рис.1) складається з датчика автоматичного психрометра типу ДВП-03, електродвигуна з вентилятором 11, вторинного приладу типу МПР51-Щ4 («Регулятор температури та вологості, що програмується в часі» і контрольного лабораторного аспіраційного психрометра Ассмана 14.

Об'єктом дослідження є повітря приміщення лабораторії, вимірюваним параметром – вологість повітря. Досліджується також похибка розрахунку відносної вологості приладом МПР51-Щ4 за відомою психрометричною різницею (прилад реалізує розрахунки за залежністю (4)).

Повітря вентилятором 11 по­дається в камеру датчика вологості через спеціальні гнізда, в яких вста­новлені "сухий" та "вологий" термометри опору. Залежно від вологості повітря у приміщенні різниця температур між "сухим" та "вологим" тер­мометрами змінюється. Чим більша вологість повітря, тим менша різниця температур, оскільки ступінь випаровування вологи з поверхні "волого­го" термометра при цьому зменшується. Значення вологості відраховуються за цифровою шкалою приладу МПР51-Щ4, проградуйованого у відносній вологості, а температура "сухого" та "вологого" тер­мометрів відраховується по його цифровій шкалі «Параметр». При зніманні показів про значення температури, необхідно використовувати клавішу “«”, натискування на яку приводить до почергового виведення на індикатор «Параметр» значень обох температур. Про те, значення якої температури висвітлено, показують світлодіоди «Т » та «Т ».

Для імітації зменшення вологості повітря у приміщенні застосовується підігрівач повітря, який вмикається на час, доки на приладі МПР51-Щ4 не будуть досягнуті покази зміни відносної вологості від 99% до 45%.

Повірка автоматичного психрометра МПР51-Щ4 здійснюється порівнянням значень відносної вологості, що знімаються із його цифрового індикатора, із значеннями відносної вологості, що отримані за допомогою психрометричної таблиці і які приймаються за дійсне значення при розрахунках похибок.

Для отримання дійсних значень відносної вологості, необхідно одночасно із зніманням показів за шкалою «Вологість» психрометра МПР51-Щ4, знімати покази "сухого" та "вологого" термометрів на його цифровому індикаторі «Параметр». Далі розрахувати психрометричну різницю температур і за психрометричною таблицею (приведена нижче), використовуючи покази "вологого" термометра та отриману психрометричну різницю, методом інтерполяції визначити дійсне значення відносної вологості повітря, що відповідає цій різниці.

Психрометрична таблиця


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 401 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)