АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

VI. Клініко-анатомічний епікриз

Чоловік П., 42 роки, 07.11.00 надійшов в клініку з діагнозом: Фіброзно-кавернозний туберкульоз легень. В результаті обстеження був встановлений клінічний діагноз: Фіброзно-кавернозний туберкульоз легень. Дихально-серцева недостатність з порушенням гемодинаміки III ступеню. Хронічне легеневе серце.

Дані клінічного обстеження і патологоанатомічного огляду свідчать, що померлий протягом багатьох років хворів фіброзно-кавернозним туберкульозом з локалізацією у верхній правій долі і 6-му сегменті, а також у 2-му сегменті лівої легені.

Під впливом прогресування туберкульозного процесу у правій нижній і середній долях розвилася казеозна долькова пневмонія, що супроводжувалася виникненням свіжих каверн.

Вищепереліковані зміни призвели до гіпертензії малого кола кровообігу і легеневої недостатності, що у свою чергу викликало гіпертрофію правих відділів серця і утворення легеневого серця з наступною правошлуночковою недостатністю. Декомпенсація легеневого серця викликала венозний застій як у малому, так і у великому колі кровообігу, що призвело до летального кінця.

VII. Танатологічне заключення

1. Дихально серцева недостатнісь.

2. Хронічне легеневе серце.

3. Фіброзно-кавернозний туберкульоз легень.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 520 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)